Рецепт Веганські майонез фото

Веганські майонез
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Часник, Майонез
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси

Майонез - універсальний соус, який найбільш часто використовують для маринування овочів і м'яса, заправки салатів, або їдять з бутербродами. Сегодня побалуем рецептом, як приготувати веганські майонез.

Рецепт спеціально для тих, хто не вживає в свою їжу жирів тваринного походження, але любить побалувати себе майонезом для заправки салатів або використовує його для приготування інших страв. До того ж такий соус буде відмінною альтернативою покупному магазинному майонезу. Гірчицю можна використовувати ніжну або більш Ядрена, а також додати хрін. Такий майонез зберігатися довго в холодильнику.

  • Часник - 1 зубчик
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Оцет столовий - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Тофу - 300 грам
  • Соняшникова олія - За смаком
веганські майонез - фото крок 1
1. У миску насипаємо тофу, часник чистимо і нарізаємо невеликими шматочками, кладемо гірчицю (ніжну або більш гостру), наливаємо оцет і соняшникову олію (можна використовувати і будь-яке інше, наприклад, оливкова, кунжутне, горіхове), солимо за смаком, але не більше половини чайної ложки солі. Якщо любите більш цікавий смак, можна додавати посічену зелень або інші приправи за смаком.
веганські майонез - фото крок 2
2. Занурювальним блендером збиваємо всі інгредієнти до однорідної консистенції, краще, щоб не траплялися великі шматочки часнику. Якщо здається, що готовий майонез вийшов дуже густим - сміливо розбавляємо його холодною кип'яченою водою.
веганські майонез - фото крок 3
3. Зберігайте такий майонез в холодильнику. Його можна використовувати в якості заправки до будь-яких салатів або ж подавати як соус до свіжих овочів, нарізаним соломкою в якості окремої закуски.

Схожі рецепти