Рецепт Морквяний веганські торт фото

Морквяний веганські торт
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Вівсянка , Крупи , Морква
ПП рецепти , Без глютену
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Іноді обмеження можуть подарувати щось нове. Це правило добре працює в кулінарії. Якщо щось прибрати зі складу, то цього потрібно знайти заміну, а значить - отримати інший смак, як тут і вийшло.

Опис приготування:

У цій випічці враховано все: без глютену, майже відсутня цукор, немає пшеничного борошна і дріжджів, а також молочних продуктів. Такий варіант підійде навіть маленьким діткам. І тим не менше він дуже смачний, незвичайний і яскравий. Подивіться, як приготувати морквяний веганські торт, щоб здивувати своїх близьких.

  • Вівсяна мука - 260 грам
  • Яблучне пюре - 130 грам
  • Мигдаль - 90 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Кешью - 140 грам
  • Яблучний або кленовий сироп - 240 мілілітрів(70 мл в топпинг, 170 мл в тісто)
  • Кокосове молоко - 50 мілілітрів
  • Кокосова олія - 40 мілілітрів
  • Морква - 4 штуки(2 шт в тісто, 1 шт для прикраси)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки(1 ст. Ложка в тісто, 2 ст. Ложки в топпинг)
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Буряк - 1 штука
морквяний веганські торт - фото крок 1
1. Для початку зробіть тісто. Натріть на крупній тертці моркву, а також буряк. Ідеально, якщо вона буде жовтого кольору.
морквяний веганські торт - фото крок 2
2. В цей же час залийте теплою водою кешью на 30 хвилин. Горіхи знадобляться пізніше для начинки.
морквяний веганські торт - фото крок 3
3. Подрібніть мигдаль в крихту в блендері протягом 1-ої хвилини. Потім додайте курагу і включіть блендер ще на 1 хвилину.
морквяний веганські торт - фото крок 4
4. Потім змішайте борошно з мигдалем, содою, розпушувачем, сіллю, корицею і мускатним горіхом.
морквяний веганські торт - фото крок 5
5. Далі додайте лимонний сік, сироп, пюре, морква і буряк. Замішайте тісто. Викладіть його в прямокутну форму для випічки. Запікайте тісто 20 хвилин при 175 градусах в духовці.
морквяний веганські торт - фото крок 6
6. У цей час зробіть топпинг. Кешью перекладіть в блендер, слив воду. Додайте кокосове масло і молоко, лимонний сік, сироп і ванільний екстракт. Збийте масу протягом 4-х хвилин.
морквяний веганські торт - фото крок 7
7. Прикрасьте бісквіт топінгом і морквою. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти