Морквяний веганські торт
(покроковий рецепт з фото)
Іноді обмеження можуть подарувати щось нове. Це правило добре працює в кулінарії. Якщо щось прибрати зі складу, то цього потрібно знайти заміну, а значить - отримати інший смак, як тут і вийшло.
У цій випічці враховано все: без глютену, майже відсутня цукор, немає пшеничного борошна і дріжджів, а також молочних продуктів. Такий варіант підійде навіть маленьким діткам. І тим не менше він дуже смачний, незвичайний і яскравий. Подивіться, як приготувати морквяний веганські торт, щоб здивувати своїх близьких.
- Вівсяна мука - 260 грам
- Яблучне пюре - 130 грам
- Мигдаль - 90 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Кешью - 140 грам
- Яблучний або кленовий сироп - 240 мілілітрів(70 мл в топпинг, 170 мл в тісто)
- Кокосове молоко - 50 мілілітрів
- Кокосова олія - 40 мілілітрів
- Морква - 4 штуки(2 шт в тісто, 1 шт для прикраси)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки(1 ст. Ложка в тісто, 2 ст. Ложки в топпинг)
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Буряк - 1 штука
1. Для початку зробіть тісто. Натріть на крупній тертці моркву, а також буряк. Ідеально, якщо вона буде жовтого кольору.
2. В цей же час залийте теплою водою кешью на 30 хвилин. Горіхи знадобляться пізніше для начинки.
3. Подрібніть мигдаль в крихту в блендері протягом 1-ої хвилини. Потім додайте курагу і включіть блендер ще на 1 хвилину.
4. Потім змішайте борошно з мигдалем, содою, розпушувачем, сіллю, корицею і мускатним горіхом.
5. Далі додайте лимонний сік, сироп, пюре, морква і буряк. Замішайте тісто. Викладіть його в прямокутну форму для випічки. Запікайте тісто 20 хвилин при 175 градусах в духовці.
6. У цей час зробіть топпинг. Кешью перекладіть в блендер, слив воду. Додайте кокосове масло і молоко, лимонний сік, сироп і ванільний екстракт. Збийте масу протягом 4-х хвилин.
7. Прикрасьте бісквіт топінгом і морквою. Насолоджуйтесь!