Веганські цукерки із сухофруктів
(покроковий рецепт з фото)
У складі цих цукерок виключно корисні сухофрукти, в них немає ні барвників, ні консервантів. Такі цукерки підвищують імунітет, вони смачні і досить солодкі, сподобаються і вам, і вашим дітям.
Це дуже смачний і дуже корисний десерт. Дивіться, як приготувати веганські цукерки. Вони прекрасно підвищують імунітет, особливо корисні в холодну пору року. Але захоплюватися ними не варто, адже до складу входять курага і чорнослив, які можуть надавати проносний ефект. 3-4 штуки в день - ось норма, яка принесе тільки користь. Такі цукерки можна давати і діткам.
- Чорнослив - 150 грам
- Ізюм - 150 грам
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Чорнослив - 100 грам
- Лимон - 1-2 скибочок
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Мак - 1 Ст. Ложка
- Кокосова стружка - 1 Ст. Ложка
- Насіння кунжуту - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
Ретельно промиємо сухофрукти в теплій воді. Якщо вони у вас зовсім сухі, можна залити їх окропом хвилин на 10-15. Очищаємо горіхи.
Подрібнюємо горіхи в чаші блендера до стану пасти або дрібної крихти, це вже як вам більше подобається.
І по черзі подрібнюємо курагу, скибочки лимона, родзинки і чорнослив. Якщо у вас не дуже потужний блендер, пропустіть сухофрукти через м'ясорубку.
І викладаємо все подрібнені інгредієнти в одну миску.
Додаємо до сухофруктів мед, перемішуємо в однорідну масу.
Насипаємо в плоску миску або на стіл какао, формуємо з отриманої маси невеликі кульки, які потім обвалюють в какао. Точно так же обваляти цукерки в маці, насінні кунжуту і кокосовій стружці. Вийде своєрідне асорті
Зберігати такі цукерки краще в холодильнику.