Вечірній яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дуже ніжний і смачний яблучний пиріг на кефірі. Завдяки йому тісто виходить дуже пористе і повітряне. А свіжість яблук його відмінно доповнює. Спробуйте і ви!
Такий пиріг відмінно підходить для вечірнього чаювання. Так само його можна дати діткам з кухлем молока або компоту. В охолодженому вигляді він не менш смачний буде і для сніданку. Пригощайтеся!
- Кефір - 1 склянок
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Борошно - 230 грам
- Яблуко - 2 штуки
Розмішайте в кефірі соду і дайте постояти кілька хвилин. За цей час сода вступить з кефіром в реакцію і збільшиться в об'ємі.
За цей час збийте яйця з цукром.
Додайте борошно, масло і влийте кефір. Все перемішайте до однорідного стану.
Вилийте тісто у форму для випічки. Розкладіть нарізані яблука і посипте трохи цукром. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 40-50. Готовий пиріг трохи остудіть.
Приємного чаювання!