Ватрушка на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як робиться смачна і ніжна ватрушка для тих, кому катастрофічно не вистачає часу на приготування. Приготувати ватрушку на швидку руку може кожен!
Рецепт приготування ватрушки на швидку руку саме для тих, у кого не вистачає часу на те, щоб побалувати себе і своїх близьких смачною домашньою випічкою. У моїй родині така ватрушка користується великою популярністю. При використанні цього простого рецепту ватрушки на швидку руку, істотно економиться час, адже я роблю не маленькі ватрушки, а одну велику. Ватрушку можна спекти і на деку тоншою, тоді час випічки скоротиться. Результат вас приємно здивує, так що - читайте рецепт і вперед на кухню!
- Сир - 400 грам
- Масло вершкове або маргарин - 200 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 4-5 штук
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти - 150 грам (чорнослив, родзинки, сушені ягоди)
Холодне масло або маргарин ріжемо шматочками і викладаємо в посуд, в якій будемо робити тісто. Додаємо борошно, сіль, 0, 5 склянки цукру і розпушувач. Перетираємо всі ці інгредієнти до стану крихти.
Збиваємо яйця з цукром, що залишився і додаємо ванільний цукор.
До яйцям додаємо сир і промиті і обсушені сухофрукти. Все добре перемішуємо.
Беремо форму для випічки, змащуємо її маслом і посипаємо сухарями або борошном. Викладаємо олійно-борошняну крихту.
Потім викладаємо сирну масу, разравниваем її. Верх ватрушки можна прикрасити, посипавши цукатами з яскравих фруктів.
Ставимо нашу ватрушку випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-45.