Варення зі смородини з малиною
(покроковий рецепт з фото)
Смородина - це дуже корисна і смачна ягода, але деякі недолюблюють її через надмірну кислоти, зате якщо додати до неї малину, то смак вийде ідеальний - в міру кислий, в міру солодкий.
Ягідний сезон почнеться зовсім скоро і перші ягоди, які з'являться на прилавках, будуть малина і, звичайно ж, смородина, замість того, щоб заготовляти їх окремо, я пропоную вам зробити варення зі смородини з малиною в домашніх умовах. Ви тільки подумайте, наскільки це поєднання вдале, адже малина додасть ласощів незрівнянний смак і аромат, а смородина привнесе кислинку і звичне варення заграє новими нотками. До речі, кількість тих і інших ягід ви можете змінювати в залежності від своїх уподобань, адже з цим простим рецептом варення зі смородини з малиною смачно вийде в будь-якому випадку.
- Малина - 9 склянок
- Смородина чорна - 3 склянки
- Цукор - 9 склянок
- Кислота лимонна - 5 грам
Промиваємо малину під холодною водою і даємо їй час трохи висохнути.
Смородину відокремлюємо від гілочок, також промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина скла.
Тепер перекладаємо малину в широку каструлю або таз і посипаємо її цукром, залишаємо на годину пускати сік. Після закінчення часу викладаємо в таз смородину і посипаємо її цукром.
Ставимо таз з ягодами на середній вогонь і доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин, помішуючи.
В кінці необхідно зняти утворилася пінку і додати в масу лимонну кислоту, гарненько все перемішати.
Гаряче варення перекладаємо в стерилізовані банки і закочує. Перевертаємо банки дном вгору і накриваємо ковдрою, залишаємо на добу остигати, потім переносимо в прохолодне темне місце.