Варення з малиною
(покроковий рецепт з фото)
От скажіть, хто не любить малинове варення? Таке відчуття, що його люблять абсолютно всі: та діти, і дорослі. І не дивно, адже його яскравий смак і поживний властивості неможливо ні з чим порівняти.
Ну, ось тепер і ви знаєте, як приготувати варення з малиною. Лимонна кислота в даному рецепті виступає в якості консерванту, який зберігає гарний колір варення. Готове ласощі зберігайте в темному, прохолодному погребі чи в коморі будинку. Хай щастить!
- Малина - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Всю малину ретельно перебираємо і промиваємо під холодною водою.
Пересипаємо ягоди з цукром в широкій емальованій посудині. Ми залишаємо на 4 годину, щоб малина пустила сік.
Через 4 години ставимо малину на повільний вогонь.
Доводимо до кипіння і видаляємо пінку. Вводимо лимонну кислоту, варимо ще 10 хвилин і знімаємо з вогню. Даємо варення охолонути, повертаємо на вогонь, доводимо до закипання, потім варимо ще 10 хвилин.
Розливаємо варення по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Готово!