Варення зі смородини для діабетиків
(покроковий рецепт з фото)
Люди, хворі на діабет, змушені відмовляти собі в багатьох задоволеннях, а такі речі, як варення, їм взагалі протипоказані, але є спосіб приготувати ці ласощі без шкоди для їх здоров'я.
Це для здорових людей з'їсти за раз півбаночки варення цілком нормальна справа, а для людей, які страждають на цукровий діабет, така доза може бути дуже небезпечна. Але, на щастя, на сьогоднішній день існує досить багато різних цукрозамінників, які дозволять діабетикам готувати і їсти свої улюблені страви. І оскільки вже зовсім скоро почнеться сезон заготівель, то я пропоную вам рецепт приготування варення зі смородини для діабетиків. У ньому ми додамо до ягодам замість цукру фруктозу, яка відмінно засвоюється практично без участі інсуліну. І хоча це не означає, що хворим на діабет таке варення можна їсти цілими банками, але все ж пару ложечок цього ароматного ласощі в день вони можуть собі дозволити. Тому не варто відмовляти собі в цьому задоволенні, адже тепер ви знаєте, як закатати варення зі смородини для діабетиків.
1) Перш за все нам потрібно гарненько перебрати ягоди і промити їх під холодною водою.
2) Коли з ягодами розібралися, приступаємо до приготування сиропу. Для нього ми змішуємо воду і фруктозу, ставимо каструлю з цією сумішшю на вогонь і нагріваємо її до повного розчинення гранул фруктози.
3) У сироп викладаємо смородину, знову доводимо масу до кипіння і варимо вариво на повільному вогні не більше 7 хвилин.
4) Гаряче варення розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх кришками.
Ось такий цікавий і дуже простий рецепт варення зі смородини для діабетиків, сподіваюся, він сподобається вам. Смачного!
- Смородина червона - 1 кілограм
- Фруктоза - 650 грам
- Вода - 2 склянки
1) Перш за все нам потрібно гарненько перебрати ягоди і промити їх під холодною водою.
2) Коли з ягодами розібралися, приступаємо до приготування сиропу. Для нього ми змішуємо воду і фруктозу, ставимо каструлю з цією сумішшю на вогонь і нагріваємо її до повного розчинення гранул фруктози.
3) У сироп викладаємо смородину, знову доводимо масу до кипіння і варимо вариво на повільному вогні не більше 7 хвилин.
4) Гаряче варення розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх кришками.
Ось такий цікавий і дуже простий рецепт варення зі смородини для діабетиків, сподіваюся, він сподобається вам. Смачного!