Рецепт Варення зі смородини для діабетиків фото

Варення зі смородини для діабетиків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Смородина , Червона смородина
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Люди, хворі на діабет, змушені відмовляти собі в багатьох задоволеннях, а такі речі, як варення, їм взагалі протипоказані, але є спосіб приготувати ці ласощі без шкоди для їх здоров'я.

Опис приготування:

Це для здорових людей з'їсти за раз півбаночки варення цілком нормальна справа, а для людей, які страждають на цукровий діабет, така доза може бути дуже небезпечна. Але, на щастя, на сьогоднішній день існує досить багато різних цукрозамінників, які дозволять діабетикам готувати і їсти свої улюблені страви. І оскільки вже зовсім скоро почнеться сезон заготівель, то я пропоную вам рецепт приготування варення зі смородини для діабетиків. У ньому ми додамо до ягодам замість цукру фруктозу, яка відмінно засвоюється практично без участі інсуліну. І хоча це не означає, що хворим на діабет таке варення можна їсти цілими банками, але все ж пару ложечок цього ароматного ласощі в день вони можуть собі дозволити. Тому не варто відмовляти собі в цьому задоволенні, адже тепер ви знаєте, як закатати варення зі смородини для діабетиків.

1) Перш за все нам потрібно гарненько перебрати ягоди і промити їх під холодною водою.

2) Коли з ягодами розібралися, приступаємо до приготування сиропу. Для нього ми змішуємо воду і фруктозу, ставимо каструлю з цією сумішшю на вогонь і нагріваємо її до повного розчинення гранул фруктози.

3) У сироп викладаємо смородину, знову доводимо масу до кипіння і варимо вариво на повільному вогні не більше 7 хвилин.

4) Гаряче варення розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх кришками.

Ось такий цікавий і дуже простий рецепт варення зі смородини для діабетиків, сподіваюся, він сподобається вам. Смачного!


  • Смородина червона - 1 кілограм
  • Фруктоза - 650 грам
  • Вода - 2 склянки
Це для здорових людей з'їсти за раз півбаночки варення цілком нормальна справа, а для людей, які страждають на цукровий діабет, така доза може бути дуже небезпечна. Але, на щастя, на сьогоднішній день існує досить багато різних цукрозамінників, які дозволять діабетикам готувати і їсти свої улюблені страви. І оскільки вже зовсім скоро почнеться сезон заготівель, то я пропоную вам рецепт приготування варення зі смородини для діабетиків. У ньому ми додамо до ягодам замість цукру фруктозу, яка відмінно засвоюється практично без участі інсуліну. І хоча це не означає, що хворим на діабет таке варення можна їсти цілими банками, але все ж пару ложечок цього ароматного ласощі в день вони можуть собі дозволити. Тому не варто відмовляти собі в цьому задоволенні, адже тепер ви знаєте, як закатати варення зі смородини для діабетиків.

1) Перш за все нам потрібно гарненько перебрати ягоди і промити їх під холодною водою.

2) Коли з ягодами розібралися, приступаємо до приготування сиропу. Для нього ми змішуємо воду і фруктозу, ставимо каструлю з цією сумішшю на вогонь і нагріваємо її до повного розчинення гранул фруктози.

3) У сироп викладаємо смородину, знову доводимо масу до кипіння і варимо вариво на повільному вогні не більше 7 хвилин.

4) Гаряче варення розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх кришками.

Ось такий цікавий і дуже простий рецепт варення зі смородини для діабетиків, сподіваюся, він сподобається вам. Смачного!

Схожі рецепти