Суничне варення для діабетиків
(покроковий рецепт з фото)
Діабет - захворювання серйозне і неприємне, але це не привід відмовлятися від улюблених солодощів. Сьогодні я розповім, як приготувати суничне варення для діабетиків. Воно також підійде для тих, що худнуть!
Таке варення я часто готую для себе і близьких. Вважаю, що варення на фруктозі - хороший спосіб поїсти солоденького без наслідків для здоров'я. Свекруха страждає діабетом вже багато років, тому і привчила готувати таке безпечне варення. І в загальному ніхто не проти, адже за смаком воно нібито з цукром!
- Суниця - 1 кілограм
- Фруктоза - 1 кілограм
- Лимон - 0, 5 штуки
Суницю зібрати - справа серйозна. Однак я з цим завданням впоралася успішно, і сопілка з глечиком мені не знадобилися. Ягідку промиваємо дуже обережно, щоб не травмувати ніжну оболонку.
Нашу ягоду посипаємо фруктозою. Ми залишаємо на 8 годин, щоб суниця пустила сік. Після додаємо сік з половинки лимона. Ягоду доводимо до кипіння в каструльці з нержавійки. Через п'ять хвилин після того, як маса почне кипіти, вимикаємо вогонь.
Як маса охолоне, повторюємо процедуру з кипінням ще два рази. Під час процесу знімаємо пінку, яка утворюється. Розподіляємо суничне варення по стерилізованим баночках, закочує. Варення можна їсти вже через добу! Приємного апетиту і доброго здоров'я!