Хліб для діабетиків в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Для людей, які страждають на діабет протипоказані вироби з борошна вищого гатунку. Рекомендовано використовувати продукцію з житнього, цільнозерновий борошна і висівок. З огляду на рекомендації давайте спечемо хліб.
При замісі необхідно звернути увагу на те, щоб тісто зібралося в м'який клубок. Якщо тісто кришиться, додайте по краплях теплої води і як тільки утворюється тісто потрібної консистенції, закрийте кришку хлібопічки.
- Борошно цільнозернове - 260 грам
- Висівки - 50 грам (вівсяні або житні)
- Вода - 160 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Фруктоза - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 14 грам (сирі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У відерце хлібопічки налийте теплу воду, розкришите дріжджі. Додайте сіль, фруктозу.
Додайте борошно, висівки. Увімкніть режим "основний" . По часу: 3 годину 40 хвилин.
Під час замісу додайте рослинне масло. Як тільки тісто збереться в грудку, закрийте кришку хлібопічки і не відкривайте до закінчення процесу.
Після закінчення процесу дістаньте готовий хліб. Загорніть в рушник і витримайте протягом 5-6 годин.
Хліб готовий. Смачного!