Варення з жимолості на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З жимолості виходить смачне варення на зиму. Жимолость містить масу корисних вітамінів і мікроелементів, добре діють на травну систему людини і знижує артеріальний тиск.
Перед вами - простий рецепт приготування варення з жимолості на зиму. Перебираємо і промиваємо ягоди, потім перекладаємо їх в каструлю і засипаємо половиною цукру. Ставимо на кілька годин в холодильник, щоб жимолость пустила сік. Потім ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо, помішуючи, до кипіння. Додаємо цукор, що залишився і варимо вариво ще 15 хвилин, видаляючи піну і не забуваючи помішувати. Розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам. Зберігаємо варення в прохолодному і темному місці, таким чином воно краще збереже свій непередаваний смак і аромат. Хай щастить!
- Жимолость - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Жимолость очищаємо від листочків і сміття, промиваємо під холодною водою.
Перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо половиною цукру.
Ми залишаємо ягоду на кілька годин в холодильнику, щоб вона пустила сік. Потім ставимо майбутнє варення на мінімальний вогонь, варимо помішуючи. Коли варення закипить, додайте цукор, що залишився.
Варимо ще 15-20 хвилин, помішуючи і видаляючи піну. Розливаємо готове варення по стерилізованим банкам і чекаємо 15 хвилин, щоб утворилася захисна плівка на поверхні. Відразу ж закриваємо варення кришками, даємо йому повністю охолонути і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!