Рецепт Варення з жимолості фото

Варення з жимолості
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ягоди жимолості з'являються на початку літа. Це сині ягоди кисло-солодкого або злегка гіркуватого смаку і ніжного аромату, іноді пахнуть суницею. Спробуйте варення з жимолості, воно суперкорисне!

Опис приготування:

Важко знайти варення багатше корисними речовинами, ніж варення з жимолості. Неймовірно корисне і, до речі, смачне. Можна додати пакетик пектину, щоб варення з жимолості набуло більш желеподібну консистенцію. Розфасуйте варення по маленьких баночках, і вам буде з чим заглянути в гості на зиязикай чаювання. Спробуйте приготувати, рецепт варення з жимолості - вам на допомогу. Успіхів!

  • Жимолость - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
варення з жимолості - фото крок 1
Зібрати або купити жимолость.
варення з жимолості - фото крок 2
Промити ягоди в проточній воді, обсушити.
варення з жимолості - фото крок 3
У каструлю налити води, всипати цукор і зварити сироп.
варення з жимолості - фото крок 4
У киплячий сироп всипати ягоди і варити 40 хвилин помішуючи. Варення повинне постійно кипіти.
варення з жимолості - фото крок 5
Готове варення розкласти по банкам. Смачного!

Схожі рецепти