Полуничне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Всі люблять полуничне варення, ну практично все. Саме час заготовити на зиму невичерпний запас цієї неймовірної солодощі. Варення - штука практична - підійде і на свято, і на кожен день!
Приготуємо полуничне варення на зиму в домашніх умовах. Перебираємо і промиваємо ягоди. Потім пересипаємо їх з цукром і залишаємо на добу, щоб виділився сік. Після цього ставимо полуницю на мінімальний вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і потім повторюємо процедуру ще двічі. Загусло варення розкладаємо по банках і закочує кришками. Зберігайте варення в коморі, хай щастить!
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Полуницю ретельно перебираємо і промиваємо.
Пересипаємо полуницю цукром і залишаємо на добу, щоб вона пустила сік. Температура кімнатна.
Через добу ставимо ягоди на повільний вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню, охолоджуємо.
Повторюємо процедуру ще двічі. Сироп повинен загуснути. Готовність можна перевірити, капнув на блюдце, якщо крапля не розтікається - варення готове!
Закочує варення в стерилізовані банки. Перевертаємо і вкутуємо в ковдру до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодній коморі. Смачного!