Рецепт Полуничне варення на зиму фото

Полуничне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Всі люблять полуничне варення, ну практично все. Саме час заготовити на зиму невичерпний запас цієї неймовірної солодощі. Варення - штука практична - підійде і на свято, і на кожен день!

Опис приготування:

Приготуємо полуничне варення на зиму в домашніх умовах. Перебираємо і промиваємо ягоди. Потім пересипаємо їх з цукром і залишаємо на добу, щоб виділився сік. Після цього ставимо полуницю на мінімальний вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і потім повторюємо процедуру ще двічі. Загусло варення розкладаємо по банках і закочує кришками. Зберігайте варення в коморі, хай щастить!

  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
полуничне варення на зиму - фото крок 1
Полуницю ретельно перебираємо і промиваємо.
полуничне варення на зиму - фото крок 2
Пересипаємо полуницю цукром і залишаємо на добу, щоб вона пустила сік. Температура кімнатна.
полуничне варення на зиму - фото крок 3
Через добу ставимо ягоди на повільний вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню, охолоджуємо.
полуничне варення на зиму - фото крок 4
Повторюємо процедуру ще двічі. Сироп повинен загуснути. Готовність можна перевірити, капнув на блюдце, якщо крапля не розтікається - варення готове!
полуничне варення на зиму - фото крок 5
Закочує варення в стерилізовані банки. Перевертаємо і вкутуємо в ковдру до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодній коморі. Смачного!

Схожі рецепти