Варення з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і корисне - варення з чорноплідної горобини в домашніх умовах приготувати не складно. Про корисність цієї ягоди відомо кожному, тому і в нашій сім'ї такі ласощі готується кожен сезон.
Спробуйте приготувати варення з чорноплідної горобини в домашніх умовах за цим рецептом. Дуже раджу, оскільки ласощі виходить неймовірно смачним, схожим на джем, а найголовніше корисним. Я роблю його кожен сезон.
- Горобина чорноплідна - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 2 склянки
- Обкладинка - 1 За смаком (по бажанню)
1. Беремо ягоди, ретельно миємо, zamachivaem з 5 хвилин у воді і потім відкидаємо на друшляк. Даємо їм стекти.
2. У каструлю налийте дві склянки води і Відведіть туди півкілограма цукру. Варимо сироп, а після його приготування опускаємо ягоди і доводимо до кипіння. Варимо близько 3 хвилин на повільному вогні і залишаємо варення на 8 годин.
3. На наступний день доводимо ласощі до кипіння, додаємо залишився за рецептом цукор і Томім близько 20 хвилин. За бажанням можете додати корицю.
4. Розливаємо його по банках і гарненько укутуємо. Коли варення охолоне, відправляємо його в комору або льох.