Рецепт Варення з чорноплідної горобини фото

Варення з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорноплідна горобина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Смачне і корисне - варення з чорноплідної горобини в домашніх умовах приготувати не складно. Про корисність цієї ягоди відомо кожному, тому і в нашій сім'ї такі ласощі готується кожен сезон.

Опис приготування:

Спробуйте приготувати варення з чорноплідної горобини в домашніх умовах за цим рецептом. Дуже раджу, оскільки ласощі виходить неймовірно смачним, схожим на джем, а найголовніше корисним. Я роблю його кожен сезон.

  • Горобина чорноплідна - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 2 склянки
  • Обкладинка - 1 За смаком (по бажанню)
варення з чорноплідної горобини - фото крок 1
1. Беремо ягоди, ретельно миємо, zamachivaem з 5 хвилин у воді і потім відкидаємо на друшляк. Даємо їм стекти.
варення з чорноплідної горобини - фото крок 2
2. У каструлю налийте дві склянки води і Відведіть туди півкілограма цукру. Варимо сироп, а після його приготування опускаємо ягоди і доводимо до кипіння. Варимо близько 3 хвилин на повільному вогні і залишаємо варення на 8 годин.
варення з чорноплідної горобини - фото крок 3
3. На наступний день доводимо ласощі до кипіння, додаємо залишився за рецептом цукор і Томім близько 20 хвилин. За бажанням можете додати корицю.
варення з чорноплідної горобини - фото крок 4
4. Розливаємо його по банках і гарненько укутуємо. Коли варення охолоне, відправляємо його в комору або льох.

Схожі рецепти