Рецепт Варення з чорноплідної горобини з яблуками фото

Варення з чорноплідної горобини з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Чорноплідна горобина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 18 г. 0 хв.

Варення з чорноплідної горобини само по собі дуже смачне і ароматне, але можна зробити смак більш цікавим. Додати, наприклад, яблука. Через дубильних речовин аронії, яблука залишаться шматочками.

Опис приготування:

Хочеться відзначити про кількість цукру. Його можна регулювати. В даному рецепті яблука були дуже солодкі, тому, я зменшила цукор на 100 грам. Враховуйте цей нюанс. Варення з чорноплідної горобини з яблуками дуже добре підходить для начинок. Воно виходить густим і добре тримає форму.

  • Чорноплідна горобина - 500 грам
  • Яблука - 300-400 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 1 Склянка
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 2
Підготовлену горобину (чисту, без chereshkov), розкладіть на плоску поверхню (деко, страва) і відправте в морозилку на 6 годин.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 3
По закінченню часу, з води і 200 грам цукру зваріть сироп. Опустіть туди заморожену ягоду. Поставте на вогонь і проваріть протягом 40 хвилин після закипання.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 4
ЯБЛУКО чистий, видаліть насінну коробочку і наріжте на тонкі пластинки. Додайте до чорноплідної горобини. Перемішайте.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 5
Додайте цукор, що залишився - 300 грам. Перемішайте. Поставте на вогонь трохи нижче середнього і варіть під закритою кришкою 40 хвилин. Після витримаєте 6 годин, знову проваріть 30 хвилин.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 6
Готове варення зніміть з вогню.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 7
Розкладіть в чисті, сухі банки. Охолодіть без кришки, після закатати і зберігайте при кімнатних умовах.
варення з чорноплідної горобини з яблуками - фото крок 8
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 75 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти