Вареники з шкварками
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - одне з найвідоміших страв в нашому раціоні. Це воістину народне блюдо міцно завоювало своє місце на нашому обідньому столі. Просто, дешево, ситно і дуже смачно!
Вареники зі шкварками можуть бути з відвареним м'ясом, тушкованою капустою, з цибулею і яйцем. У мене найпопулярніший варіант - вареники з картопляним пюре. Тісто тут моє улюблене - на сметані. Вареники виходять дуже ніжними, не гуязикай. Сало для шкварок беріть за смаком. Блюдо само по собі цілком самодостатнє і соусу не вимагає, але при бажанні можна подати їх зі сметаною.
- Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
- Вода - 70 мілілітрів
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сало - 100 грам
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування вареників зі шкварками.
Картопля очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю, посоліть за смаком і залийте водою.
Варіть картоплю до готовності, після воду злийте і приготуйте пюре.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією.
Смажте цибулю до золотистого кольору.
Потім додайте смажену цибулю в картопляне пюре.
Перемішайте картопляне пюре зі смаженою цибулею. Начинка для вареників готова.
Приготуйте тісто на вареники. У миску насипте борошно і сіль.
Теплу воду змішайте зі сметаною і влийте в борошно з сіллю.
Замісити еластичне, але досить круте тісто. Дайте йому відпочити 20 хвилин і можна приступати до роботи з тестом.
Розкачайте тісто в пласт. Будь виїмкою зробіть гуртки діаметром 7-8 см. На кожен гурток викладіть порцію начинки і заліпити вареник. Вареники викладіть на тарілку або обробну дошку, присипану борошном.
Сало наріжте маленькими кубиками і викладіть в гарячу сковороду.
Коли сало почне розтоплювати, додайте до нього дрібно нарізану цибулину. Смажте цибулю з салом поки цибуля не стане золотистим.
Зваріть вареники. У каструлі доведіть воду до кипіння, трохи її посоліть і викладіть вареники, перемішайте, щоб вони не прилипли до дна каструлі. Після того, як вареники спливуть, варіть їх ще 5-7 хвилин і діставайте шумівкою.
Готові вареники перемішайте зі шкварками та цибулею. Подавайте до столу гарячими.