Каша зі шкварками
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт каші зі шкварками відомий практично в кожному будинку, але все ж менш смачним і улюбленим дане блюдо від цього не стає. Смачно, швидко, ситно і економно, - то, що треба!
Цей простий рецепт каші зі шкварками давно вже заслужив визнання в колі моєї родини, - адже виходить завжди смачно, ситно і ароматно, так що на випадок, якщо вигадувати велосипед не хочеться, таке базове блюдо треба вміти готувати!
Отже, як приготувати кашу зі шкварками:
1. Для початку крупу промиваємо, і заливаємо двома склянками води. Ставимо варитися, як зазвичай, трохи підсолити воду.
2. Лук моєму, чистимо і нарізаємо дрібно, або ж відправимо в блендер.
3. Сало, якщо потрібно, очищаємо від шкурок (якщо ви їх не любите, або якщо сало старе, а шкура - товста), і нарізаємо маленькими кубиками.
4. На сковороді на маленькому вогні трохи обсмажуємо сало, щоб виділився жир, - і додаємо подрібнену цибулю. Смажимо до золотистого відтінку лука.
5. Коли каша буде готова, - можна вивалити її прямо на сковороду зі шкварками, і пару хвилин потримати на вогні, постійно помішуючи. Або ж подавати кашу окремо, а шкварки - окремо.
От і все! При подачі найкраще присипати кожну порцію свіжою зеленню, а в зиязикай час - подавати з усілякими соліннями і консервацією. Сподіваюся, вам така каша зі шкварками в домашніх умовах сподобатися, і ви будете готувати її частіше. Смачного!
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Сало - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
Отже, як приготувати кашу зі шкварками:
1. Для початку крупу промиваємо, і заливаємо двома склянками води. Ставимо варитися, як зазвичай, трохи підсолити воду.
2. Лук моєму, чистимо і нарізаємо дрібно, або ж відправимо в блендер.
3. Сало, якщо потрібно, очищаємо від шкурок (якщо ви їх не любите, або якщо сало старе, а шкура - товста), і нарізаємо маленькими кубиками.
4. На сковороді на маленькому вогні трохи обсмажуємо сало, щоб виділився жир, - і додаємо подрібнену цибулю. Смажимо до золотистого відтінку лука.
5. Коли каша буде готова, - можна вивалити її прямо на сковороду зі шкварками, і пару хвилин потримати на вогні, постійно помішуючи. Або ж подавати кашу окремо, а шкварки - окремо.
От і все! При подачі найкраще присипати кожну порцію свіжою зеленню, а в зиязикай час - подавати з усілякими соліннями і консервацією. Сподіваюся, вам така каша зі шкварками в домашніх умовах сподобатися, і ви будете готувати її частіше. Смачного!