Рецепт Борщ зі шкварками фото

Борщ зі шкварками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Без сумнівів, борщ зі шкварками в домашніх умовах повинна вміти приготувати кожна господиня! Нехай це стане вашим коронною стравою - рідні та гості з однаковим захопленням оцінять вашу майстерність!

Цей рецепт приготування борщу зі шкварками я зазвичай згадую в тих випадках, коли готового бульйону немає, а на його готування часу катастрофічно не вистачає. Але не відмовлятися ж через це від приготування першого і основного блюда? А так у нас вийти такий собі пісний легкий борщ, з додаванням "шкідливого" компонента смаку - шкварок. Приступимо?

Як приготувати борщ зі шкварками:

1. Для початку підготуємо всі овочі. Моєму, чистимо і ріжемо картоплю, цибуля, морквину, часник і буряк. Морквину і цибулю можна подрібнити в блендері, часник пропустити через прес, а всі інші інгредієнти нарізати невеликими кубиками.

2. Ставимо на вогонь воду, додаємо в неї буряки, і доводимо до кипіння, після чого закидаємо картоплю і варимо до його готовності.

3. Тим часом на рослинній олії обсмажити моркву і часник з томатною пастою.

4. Шаткуємо дрібно капусту, додаємо до бульйону. Суміш зі сковорідки теж всипаємо. На невеликому вогні знову ж доводимо до кипіння.

5. Солимо, перчим, і додаємо спеції за смаком. Цікавий відтінок додасть такому борщу гвоздика і каррі. Знімаємо з вогню.

6. У тій же сковороді, де ми готували морквину, на маленькому вогні Томім сало, нарізане вузькими смужками, щоб виділився жир. Додаємо цибулю, і обсмажуємо разом, поки цибуля не стане золотистим.

Готово! Тепер можна розсипати такий пісний борщ по тарілках, а окремо подавати шкварки і сметану, - щоб догодити всім і кожному, так би язикати. Звичайно ж, це не класичний рецепт борщу зі шкварками, але ж ніхто вам не заважає удосконалити його за власним бажанням! приємною готування!


  • Буряк - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Капуста - 100 грам
  • Сало - 200 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
Цей рецепт приготування борщу зі шкварками я зазвичай згадую в тих випадках, коли готового бульйону немає, а на його готування часу катастрофічно не вистачає. Але не відмовлятися ж через це від приготування першого і основного блюда? А так у нас вийти такий собі пісний легкий борщ, з додаванням "шкідливого" компонента смаку - шкварок. Приступимо?

Як приготувати борщ зі шкварками:

1. Для початку підготуємо всі овочі. Моєму, чистимо і ріжемо картоплю, цибуля, морквину, часник і буряк. Морквину і цибулю можна подрібнити в блендері, часник пропустити через прес, а всі інші інгредієнти нарізати невеликими кубиками.

2. Ставимо на вогонь воду, додаємо в неї буряки, і доводимо до кипіння, після чого закидаємо картоплю і варимо до його готовності.

3. Тим часом на рослинній олії обсмажити моркву і часник з томатною пастою.

4. Шаткуємо дрібно капусту, додаємо до бульйону. Суміш зі сковорідки теж всипаємо. На невеликому вогні знову ж доводимо до кипіння.

5. Солимо, перчим, і додаємо спеції за смаком. Цікавий відтінок додасть такому борщу гвоздика і каррі. Знімаємо з вогню.

6. У тій же сковороді, де ми готували морквину, на маленькому вогні Томім сало, нарізане вузькими смужками, щоб виділився жир. Додаємо цибулю, і обсмажуємо разом, поки цибуля не стане золотистим.

Готово! Тепер можна розсипати такий пісний борщ по тарілках, а окремо подавати шкварки і сметану, - щоб догодити всім і кожному, так би язикати. Звичайно ж, це не класичний рецепт борщу зі шкварками, але ж ніхто вам не заважає удосконалити його за власним бажанням! приємною готування!

Схожі рецепти