Борщ зі шкварками
(покроковий рецепт з фото)
Без сумнівів, борщ зі шкварками в домашніх умовах повинна вміти приготувати кожна господиня! Нехай це стане вашим коронною стравою - рідні та гості з однаковим захопленням оцінять вашу майстерність!
Цей рецепт приготування борщу зі шкварками я зазвичай згадую в тих випадках, коли готового бульйону немає, а на його готування часу катастрофічно не вистачає. Але не відмовлятися ж через це від приготування першого і основного блюда? А так у нас вийти такий собі пісний легкий борщ, з додаванням "шкідливого" компонента смаку - шкварок. Приступимо?
Як приготувати борщ зі шкварками:
1. Для початку підготуємо всі овочі. Моєму, чистимо і ріжемо картоплю, цибуля, морквину, часник і буряк. Морквину і цибулю можна подрібнити в блендері, часник пропустити через прес, а всі інші інгредієнти нарізати невеликими кубиками.
2. Ставимо на вогонь воду, додаємо в неї буряки, і доводимо до кипіння, після чого закидаємо картоплю і варимо до його готовності.
3. Тим часом на рослинній олії обсмажити моркву і часник з томатною пастою.
4. Шаткуємо дрібно капусту, додаємо до бульйону. Суміш зі сковорідки теж всипаємо. На невеликому вогні знову ж доводимо до кипіння.
5. Солимо, перчим, і додаємо спеції за смаком. Цікавий відтінок додасть такому борщу гвоздика і каррі. Знімаємо з вогню.
6. У тій же сковороді, де ми готували морквину, на маленькому вогні Томім сало, нарізане вузькими смужками, щоб виділився жир. Додаємо цибулю, і обсмажуємо разом, поки цибуля не стане золотистим.
Готово! Тепер можна розсипати такий пісний борщ по тарілках, а окремо подавати шкварки і сметану, - щоб догодити всім і кожному, так би язикати. Звичайно ж, це не класичний рецепт борщу зі шкварками, але ж ніхто вам не заважає удосконалити його за власним бажанням! приємною готування!
- Буряк - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Капуста - 100 грам
- Сало - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
Як приготувати борщ зі шкварками:
1. Для початку підготуємо всі овочі. Моєму, чистимо і ріжемо картоплю, цибуля, морквину, часник і буряк. Морквину і цибулю можна подрібнити в блендері, часник пропустити через прес, а всі інші інгредієнти нарізати невеликими кубиками.
2. Ставимо на вогонь воду, додаємо в неї буряки, і доводимо до кипіння, після чого закидаємо картоплю і варимо до його готовності.
3. Тим часом на рослинній олії обсмажити моркву і часник з томатною пастою.
4. Шаткуємо дрібно капусту, додаємо до бульйону. Суміш зі сковорідки теж всипаємо. На невеликому вогні знову ж доводимо до кипіння.
5. Солимо, перчим, і додаємо спеції за смаком. Цікавий відтінок додасть такому борщу гвоздика і каррі. Знімаємо з вогню.
6. У тій же сковороді, де ми готували морквину, на маленькому вогні Томім сало, нарізане вузькими смужками, щоб виділився жир. Додаємо цибулю, і обсмажуємо разом, поки цибуля не стане золотистим.
Готово! Тепер можна розсипати такий пісний борщ по тарілках, а окремо подавати шкварки і сметану, - щоб догодити всім і кожному, так би язикати. Звичайно ж, це не класичний рецепт борщу зі шкварками, але ж ніхто вам не заважає удосконалити його за власним бажанням! приємною готування!