Картопля зі шкварками
(покроковий рецепт з фото)
Картопля зі шкварками - шикарне блюдо в сезон молодої картоплі. Готується блюдо дуже просто, протягом 45 хвилин і коштує зовсім недорого. Смачно, ситно і просто!
Картопля зі шкварками - дуже смачне, але вельми калорійне блюдо. Швидше за все це блюдо можна віднести до категорії чоловічих страв, і тому до картоплі зі шкварками відмінно підійде смачне холодне пиво або 100 грам горілки. Насправді, картоплю зі шкварками можна подавати як окрему самодостатня страва, так і в якості гарніру, але вийде досить Жирненький! Гарного дня і приємного приготування!
- Молода картопля - 900 грам
- Бекон - 300 грам
- Свіжий зелений лук - 1 штука (пучок)
- Свіжий кріп - 1 штука (пучок)
- Сіль, перець - - За смаком
Картопля замочуємо на 5 хвилин в холодну воду, щоб його було легше чистити.
Очищаємо картоплю від шкірки. Робити це можна навіть руками.
Картоплю нарізаємо на невеликі однакові частини і варимо в підсоленій воді до готовності.
Зелену цибулю нарізаємо.
Бекон нарізаємо маленькими кубиками.
Обсмажуємо бекон на сковорідці на невеликому вогні, поки він не стане хрустким.
На тарілку викладаємо відварену картоплю, зверху викладаємо шкварки, нарізану зелену цибулю, кріп і подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!