Вареники з маком
(покроковий рецепт з фото)
Які ж вони смачні, ці вареники з маком, словами не передати! Я просто всім і кожному раджу їх приготувати, адже таке чудове частування не може не сподобатися.
Я, звичайно, їла вареники з різноманітними начинками і раніше, але ніколи не пробувала і тим більше не готувала вареники з маком в домашніх умовах, тому для мене цей рецепт став справжнім відкриттям. Така начинка мене приємно здивувала і порадувала, вона настільки незвичайна, що робить смак страви чудовим. Вся сім'я залишилася в захваті від цих вареників, і навіть чоловікові вони сподобалися, тому тепер буду робити їх частіше, Зараз і вам розповім, як приготувати вареники з маком.
- Борошно - 250-300 грам
- Вода - 90-100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Мак - 1, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мед густий зацукровані - 1 Ст. Ложка
- Окріп - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 20-30 грам (для змазування)
Отже, розбиваємо в борошно яйце, додаємо дрібку солі і вливаємо воду, замішуємо м'яке і еластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо відпочивати. Мак тим часом заливаємо окропом і ставимо на 7-10 хвилин в мікрохвильову піч, пару раз за цей час заважаємо його.
Далі змішуємо розпарений мак з цукром і подрібнюємо його в блендері до однорідного стану, додаємо до маку мед. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, нарізаємо його на квадратики.
Викладаємо на кожен квадратик трохи макової начинки і з'єднуємо краї тіста.
Викладаємо вареники в киплячу трохи підсолену воду і варимо їх 3-4 хвилини, після того як вони спливуть.
Змащуємо вареники вершковим маслом і подаємо їх до столу зі сметаною. Приємного всім апетиту!