Рецепт Апельсиновий торт з маком фото

Апельсиновий торт з маком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Борошно, Фрукти, Апельсин, Мак, Горіхи, Мигдаль
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження, Ювілей
Випічка, Десерти, Торти

Вам обов'язково припаде до душі яскравий смак цього торта. Якщо у вас на кухні знайшлася парочка ароматних апельсинів, то дізнайтеся, як приготувати апельсиновий торт з маком. Красиво і смачно!

Найкраще готувати цей чудовий десерт в холодну пору року. Тому як саме взимку апельсини володіють необхідною солодкістю і соковитістю. Та й аромат цитрусових завжди радує і піднімає настрій в холоди і морози.

  • Мак - 2, 5 Ст. Ложки
  • Мигдаль - 150 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Цукор - 300 грам(150 грам для тіста, 150 - для сиропу)
  • Яйця - 3 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 4 штуки (для крему)
  • Цукор - 100 грам (для крему)
  • Апельсин - 1 штука (для крему)
  • Вершкове масло - 100 грам (для крему)
апельсиновий торт з маком - фото крок 1
1. Вимийте і наріжте апельсини тонкими часточками. 150 грам цукру розмішайте в 350 мл. Води. Часточки апельсина складіть в сотейник з водою, цукром і поставте на плиту. Варити треба до тих пір, поки шкірка апельсина не стане м'якою.
апельсиновий торт з маком - фото крок 2
2. Підготуйте форму для випічки діаметром 20 см. Дно форми застеліть пергаментом, а боки змастіть маслом. Часточки апельсина дістаньте з сиропу і просушіть паперовим рушником. Частина апельсинів красиво розкладіть на дні форми.
апельсиновий торт з маком - фото крок 3
3. Чи не занадто дрібно нарубати мигдаль. У мисці змішайте борошно, мак, мигдаль і розпушувач. Добре все розмішайте віночком, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
апельсиновий торт з маком - фото крок 4
4. Решта часточки апельсина збийте блендером з 75 мл. Сиропу, в якому вони варилися.
апельсиновий торт з маком - фото крок 5
5. Збийте 3 яйця і цукор до утворення стійкої піни. Потім акуратно введіть перемелені апельсини і обережно перемішайте. З'єднайте перемішану суміш з борошна, мигдалю і маку з апельсиново-яєчною масою. Готове тісто перелийте в форму і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 45 хвилин.
апельсиновий торт з маком - фото крок 6
6. Для приготування крему змішайте яйця, цукор, м'яке вершкове масло, сік одного апельсина і цедру. Поставте крем на водяну баню і варіть, весь час помішуючи, поки маса не почне густіти.
апельсиновий торт з маком - фото крок 7
7. Остудіть готовий бісквіт і дістаньте з форми. Розділи трьох Korcz, просочіть сиропом і змастіть кремом. Збирайте торт таким чином, щоб нижній корж з апельсинами виявився зверху.

Схожі рецепти