Апельсиновий торт з маком
(покроковий рецепт з фото)
Вам обов'язково припаде до душі яскравий смак цього торта. Якщо у вас на кухні знайшлася парочка ароматних апельсинів, то дізнайтеся, як приготувати апельсиновий торт з маком. Красиво і смачно!
Найкраще готувати цей чудовий десерт в холодну пору року. Тому як саме взимку апельсини володіють необхідною солодкістю і соковитістю. Та й аромат цитрусових завжди радує і піднімає настрій в холоди і морози.
- Мак - 2, 5 Ст. Ложки
- Мигдаль - 150 грам
- Борошно - 150 грам
- Цукор - 300 грам(150 грам для тіста, 150 - для сиропу)
- Яйця - 3 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйця - 4 штуки (для крему)
- Цукор - 100 грам (для крему)
- Апельсин - 1 штука (для крему)
- Вершкове масло - 100 грам (для крему)
1. Вимийте і наріжте апельсини тонкими часточками. 150 грам цукру розмішайте в 350 мл. Води. Часточки апельсина складіть в сотейник з водою, цукром і поставте на плиту. Варити треба до тих пір, поки шкірка апельсина не стане м'якою.
2. Підготуйте форму для випічки діаметром 20 см. Дно форми застеліть пергаментом, а боки змастіть маслом. Часточки апельсина дістаньте з сиропу і просушіть паперовим рушником. Частина апельсинів красиво розкладіть на дні форми.
3. Чи не занадто дрібно нарубати мигдаль. У мисці змішайте борошно, мак, мигдаль і розпушувач. Добре все розмішайте віночком, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
4. Решта часточки апельсина збийте блендером з 75 мл. Сиропу, в якому вони варилися.
5. Збийте 3 яйця і цукор до утворення стійкої піни. Потім акуратно введіть перемелені апельсини і обережно перемішайте. З'єднайте перемішану суміш з борошна, мигдалю і маку з апельсиново-яєчною масою. Готове тісто перелийте в форму і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 45 хвилин.
6. Для приготування крему змішайте яйця, цукор, м'яке вершкове масло, сік одного апельсина і цедру. Поставте крем на водяну баню і варіть, весь час помішуючи, поки маса не почне густіти.
7. Остудіть готовий бісквіт і дістаньте з форми. Розділи трьох Korcz, просочіть сиропом і змастіть кремом. Збирайте торт таким чином, щоб нижній корж з апельсинами виявився зверху.