Вареники з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вареники по праву вважаються найкращим стравою української кухні. Але в появі вареників певну лепту внесли й турки. Запасіться терпінням, щоб приготувати справжній кулінарний шедевр!
Коли українці спробували турецьку дюшвара, вона їм настільки сподобалася, що вони трохи переінакшили цей рецепт і стали готувати знамениті українські вареники. Ця страва вже вважається не тільки українським, тому що полюбилося багатьма народами світу. Вареники з грибами - одна з різновидів українських вареників.
- Борошно - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Гриби (краще печериці) - 300 грам (начинка)
- Цибуля - 100 грам (начинка)
- Вершкове масло - 70 грам (начинка)
- Сіль - За смаком (начинка)
- Крем - 80 грам
1. В окремій мисці збийте яйце з сіллю і додайте води. Перемішайте і порціями додавайте борошно. Тісто має вийти м'яке і еластичне. Накрийте тісто м'яким рушником і залиште на 30 хвилин, поки будете готувати начинку.
2. Для начинки давайте почистимо цибулю. Дрібно порубати його, і гриби наріжемо на дрібні шматочки. На середньому вогні розігріти сковорідку, додати трохи рослинного масла. Спочатку підсмажити трохи цибулю. Потім додати гриби. Закрити гриби і смажити, поки вся рідина не випарується. Посолити за смаком і остудити начинку.
3. У велику каструлю налити води і поставити на вогонь для вареників. Тісто розкачати в тонкий пласт, вирізати кружальця. Покласти в кожен гурток начинку і наліпити красиві вареники. У кипляче воду покласти трохи солі і варити вареники невеликими порціями. Як тільки вареники спливуть, знімаємо їх з допомогою друшляка і відразу з миску. Подавайте вареники на стіл відразу. Добре до таких вареників подати сметану і овочевий салат.