Вареники з капустою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, для будь-якого з нас капуста з грибами - це найулюбленіша і найсмачніша начинка для вареників, особливо вона подобається чоловікам, тому давайте порадуємо їх сьогодні таким смачним блюдом.
Поряд з картоплею ця начинка найпоширеніша, і її в варениках, як мені здається, використовують найчастіше. І дивного тут насправді нічого немає, адже вареники з капустою і грибами в домашніх умовах виходить шалено смачні і ароматні. Їх приготування це справжнє свято, тому за обіднім столом вся родина збирається з величезною радістю. І якщо вам до душі це слов'янське блюдо, зробіть таке частування для своїх домашніх, скориставшись цим простим рецептом вареників з капустою і грибами.
- Капуста молода - 0, 5 штуки (половина маленького качанчик)
- Печериці - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вода крижана - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо до неї яйце і розм'якшене вершкове масло, перетираем все руками до однородности. Далі в цю масу починаємо невеликими порціями підливати крижану воду, вона повинна бути дуже холодною, тому можете покласти в неї пару кубиків льоду. Додаємо воду до тих пір, поки тісто не стане м'яким і еластичним, тоді поміщаємо його в тарілку, накриваємо рушником і залишаємо тісто хвилин 20-30 відпочивати.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Для неї нам потрібно нашаткувати капусту, посолити її трохи і пом'яти. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо на сковороду до цибулі нарізані гриби, смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва волога, потім солимо гриби і заправляємо спеціями. З'єднуємо капусту з грибами (ще теплими), перемішуємо все.
Тісто, що підійшло поділяємо на невеликі шматочки, скачуємо їх в кульки кожен по 1, 5-2 см діаметром.
Розкачуємо кульки в круглі пласти .
На кожен кружечок тіста кладемо по столовій ложці приготовленої начинки, скріплюємо краю і формуємо вареник.
Вареників виходить досить багато, тому частина з них можна заморозити.
Решта варимо в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин після спливання. Подаємо наші соковиті і ароматні вареники зі сметаною. Приємного всім апетиту!