Рецепт Вареники з капустою і грибами фото

Вареники з капустою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Вареники

Напевно, для будь-якого з нас капуста з грибами - це найулюбленіша і найсмачніша начинка для вареників, особливо вона подобається чоловікам, тому давайте порадуємо їх сьогодні таким смачним блюдом.

Поряд з картоплею ця начинка найпоширеніша, і її в варениках, як мені здається, використовують найчастіше. І дивного тут насправді нічого немає, адже вареники з капустою і грибами в домашніх умовах виходить шалено смачні і ароматні. Їх приготування це справжнє свято, тому за обіднім столом вся родина збирається з величезною радістю. І якщо вам до душі це слов'янське блюдо, зробіть таке частування для своїх домашніх, скориставшись цим простим рецептом вареників з капустою і грибами.

  • Капуста молода - 0, 5 штуки (половина маленького качанчик)
  • Печериці - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вода крижана - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
вареники з капустою і грибами - фото крок 1
Для початку ми просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо до неї яйце і розм'якшене вершкове масло, перетираем все руками до однородности. Далі в цю масу починаємо невеликими порціями підливати крижану воду, вона повинна бути дуже холодною, тому можете покласти в неї пару кубиків льоду. Додаємо воду до тих пір, поки тісто не стане м'яким і еластичним, тоді поміщаємо його в тарілку, накриваємо рушником і залишаємо тісто хвилин 20-30 відпочивати.
вареники з капустою і грибами - фото крок 2
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Для неї нам потрібно нашаткувати капусту, посолити її трохи і пом'яти. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо на сковороду до цибулі нарізані гриби, смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва волога, потім солимо гриби і заправляємо спеціями. З'єднуємо капусту з грибами (ще теплими), перемішуємо все.
вареники з капустою і грибами - фото крок 3
Тісто, що підійшло поділяємо на невеликі шматочки, скачуємо їх в кульки кожен по 1, 5-2 см діаметром.
вареники з капустою і грибами - фото крок 4
Розкачуємо кульки в круглі пласти .
вареники з капустою і грибами - фото крок 5
На кожен кружечок тіста кладемо по столовій ложці приготовленої начинки, скріплюємо краю і формуємо вареник.
вареники з капустою і грибами - фото крок 6
Вареників виходить досить багато, тому частина з них можна заморозити.
вареники з капустою і грибами - фото крок 7
Решта варимо в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин після спливання. Подаємо наші соковиті і ароматні вареники зі сметаною. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти