Пісні вареники з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне блюдо, яке дозволить урізноманітнити пісне меню. Для приготування вареників вам буде потрібно мало інгредієнтів, і до того ж вони недорогі. Рецепт простий, ви легко впораєтеся!
Вареники - чисто слов'янське блюдо. З якою тільки начинкою їх не готують! Сьогодні я розповім вам, як приготувати пісні вареники з капустою. Процес простий, інгредієнтів мінімум а до ліплення вареників можна покликати помічників:) Вареники з капустою смачні і відразу після варіння, і на другий день - якщо їх обсмажити на олії до рум'яної скоринки - так мені більше подобається:) Свіжозвареним вареники подаємо до столу полив їх просто рослинним маслом, посипавши зеленню або можна на рослинному маслі обсмажити цибулю. Вареники - це смачно і ситно!
- Борошно пшеничне - 300-350 грам
- Вода - 180 мілілітрів
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 - в тісто, 2 - для капусти)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (половина - в тісто, інше для капусти)
- Капуста білокачанна - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам (не обов'язково)
Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль і рослинне масло. Потім додаємо воду.
І замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким, але не липнути до рук. При необхідності підсипте трошки борошна. Загортаємо тісто в пакет і відправимо в холодильник хвилин на 30.
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на крупній тертці або середньої, цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо хвилини 2 цибуля, потім до нього додаємо моркву і обсмажуємо ще хвилин 5 на середньому вогні.
Дрібно шаткуємо капусту, присолити і розімніть її, нехай пустить сік і стане м'якше. Додаємо капусту на сковороду. Можна долити пару ложок води. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 20.
Потім приберемо кришку зі сковороди, збільшимо вогонь і помішуючи, випарується якомога більше рідини з капусти. Додамо перець і дрібно нарізану зелень. Капусту треба буде остудити.
Дістаємо з холодильника тісто і розгортаємо на присипаному борошном столі в пласт, товщиною приблизно 3 мм. Вирізаємо склянкою кружечки.
Розкладаємо начинку в центр кружечка тесту
Я добре вареники, ретельно поєднуючи краю тесту. Можна просто заліпити краю, а можна красиво защипнути:) Викладаємо вареники на присипану борошном поверхню і на відстані один від одного.
Кип'ятимо воду, трохи посолити. Коли вода закипить, опускаємо в неї порцію вареників і варимо хвилин 6-7.