Вареники з картоплею пісні
(покроковий рецепт з фото)
Пригадуються мені дуже смачні вареники моєї бабусі. Вона робила їх дуже багато, з різними начинками, вистачало на велику кількість людей. Розповім, як приготувати вареники з картоплею пісні.
Пісний рецепт приготування має на увазі використання тільки води або картопляного бульйону, рослинного масла замість вершкового і ніяких яєць. Можна зробити тільки картопляну начинку, а можна додати обсмажену цибулю, гриби, зелень. До столу вареники подають гарячими, а якщо зробили дуже багато, то краще заморозити їх і відварити безпосередньо перед подачею.
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Борошно - 400 грам
- Гаряча вода - 240 грам
1. Очистіть картоплю від шкірки, потім вимийте і наріжте невеликими шматочками. Відваріть до готовності і розімніть вилкою, додайте сіль і трохи соняшникової олії, перемішайте.
2. У миску налийте воду, доведіть її до кипіння і додайте сіль, потім - 120 грам борошна, енергійно перемішайте ложкою, потім порційно підсипати борошно, що залишилося. Замісити тісто і оберніть плівкою, залиште на 10 хвилин. Розділіть його на частини і скрутіть ковбаску, потім наріжте її шматочками.
3. Кожен шматочок розкачайте тонко. Виконайте те ж саме з рештою частинами тесту.
4. Викладіть по чайній ложці картопляної начинки на кожен кружечок з тіста.
5. Змастіть краї водою і щільно защипніть їх, щоб начинка не випала в процесі варіння.
6. Красиво загорніть краю в косичку або можете залишити як є, це не принципіально.
7. Відваріть вареники в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин після того, як вони спливли. Викладіть в миску і додайте краплю рослинного масла, подавайте відразу.