Рецепт Пісні вареники з вишнею фото

Пісні вареники з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , Ягоди , Вишня
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дивовижно смачні вареники з ніжного тіста з соковитою ягідної начинкою. Тісто готується дуже легко і виходить м'яким, пластичним і слухняним.

Побалуйте себе смачним блюдом під час посту.

Опис приготування:

Вареники - це завжди смачно, а вже вареники з ягодами, а особливо з вишнею в моїй родині люблять все. Приготує їх можна і влітку, коли вишня встигла. І взимку - із заморожених ягід. Для вареників з вишнею я найчастіше готую пісне тісто, воно еластичне і дуже рідко рветься при варінні. У цьому рецепті детально описано, як приготувати пісні вареники з вишнею саме з таким тестом. Спробуйте, буде смачно!

  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок(0, 5 чайної ложки - в тісто, інше для начинки)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Склянка (окріп)
  • Вишня - 500-600 грам
пісні вареники з вишнею - фото крок 1
Вишню моєму, видаляємо кісточки і засипаємо ягоди цукром. Ми залишаємо на пару годин, нехай просочиться. Потім відкинемо вишню на друшляк - нехай стече сік.
пісні вареники з вишнею - фото крок 2
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль і цукор.
пісні вареники з вишнею - фото крок 3
Наливаємо в борошно рослинне масло і окріп. Швидко замішуємо тісто. Щоб не обпектися, спочатку розмішуємо ложкою, а потім вже руками.
пісні вареники з вишнею - фото крок 4
Має вийти м'яке і ніжне тісто. Накриємо тісто і залишимо відпочивати хвилин на 15-20.
пісні вареники з вишнею - фото крок 5
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, товщиною приблизно 3 мм. І склянкою вирізаємо кружечки.
пісні вареники з вишнею - фото крок 6
На середину кожного кружечка викладаємо ягоди. Якщо вишня кисла навіть після настоювання з цукром - можна насипати трошки цукру.
пісні вареники з вишнею - фото крок 7
Ліпимо гарні вареники, акуратно і щільно защипуючи краю. Викладаємо вареники на поверхню, посипану борошном.
пісні вареники з вишнею - фото крок 8
Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо вареники - не варто відразу варити все, краще зварити в кілька етапів. Після того як вареники спливуть, варимо ще хвилини 2-3.
пісні вареники з вишнею - фото крок 9
Готові вареники викладаємо на блюдо і злегка посипаємо цукром або поливаємо рослинним маслом.
пісні вареники з вишнею - фото крок 10
А з останків соку вишні і кісточок зваримо сироп і подамо його до вареників. Доведемо сік до кипіння і на маленькому вогні випарити до потрібної консистенції. Процідимо і подаємо до столу.

Схожі рецепти