Пісні вареники з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно смачні вареники з ніжного тіста з соковитою ягідної начинкою. Тісто готується дуже легко і виходить м'яким, пластичним і слухняним.
Побалуйте себе смачним блюдом під час посту.
Вареники - це завжди смачно, а вже вареники з ягодами, а особливо з вишнею в моїй родині люблять все. Приготує їх можна і влітку, коли вишня встигла. І взимку - із заморожених ягід. Для вареників з вишнею я найчастіше готую пісне тісто, воно еластичне і дуже рідко рветься при варінні. У цьому рецепті детально описано, як приготувати пісні вареники з вишнею саме з таким тестом. Спробуйте, буде смачно!
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок(0, 5 чайної ложки - в тісто, інше для начинки)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка (окріп)
- Вишня - 500-600 грам
Вишню моєму, видаляємо кісточки і засипаємо ягоди цукром. Ми залишаємо на пару годин, нехай просочиться. Потім відкинемо вишню на друшляк - нехай стече сік.
У миску просіваємо борошно, додаємо сіль і цукор.
Наливаємо в борошно рослинне масло і окріп. Швидко замішуємо тісто. Щоб не обпектися, спочатку розмішуємо ложкою, а потім вже руками.
Має вийти м'яке і ніжне тісто. Накриємо тісто і залишимо відпочивати хвилин на 15-20.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, товщиною приблизно 3 мм. І склянкою вирізаємо кружечки.
На середину кожного кружечка викладаємо ягоди. Якщо вишня кисла навіть після настоювання з цукром - можна насипати трошки цукру.
Ліпимо гарні вареники, акуратно і щільно защипуючи краю. Викладаємо вареники на поверхню, посипану борошном.
Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо вареники - не варто відразу варити все, краще зварити в кілька етапів. Після того як вареники спливуть, варимо ще хвилини 2-3.
Готові вареники викладаємо на блюдо і злегка посипаємо цукром або поливаємо рослинним маслом.
А з останків соку вишні і кісточок зваримо сироп і подамо його до вареників. Доведемо сік до кипіння і на маленькому вогні випарити до потрібної консистенції. Процідимо і подаємо до столу.