Вареники з капустою і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - це в усіх відношеннях чудове блюдо, воно неймовірно смачне, і ви можете самі придумувати для нього начинки і ось вам для початку відмінний і досить ситний варіант - капуста з м'ясом.
Вареники в якості гарячого блюда ідеально підходять тим, хто любить експериментувати, адже підбираючи для них начинку, ви можете придумати що-небудь дуже цікаве, як, наприклад, цей рецепт приготування вареників з капустою і м'ясом. Звичайно, це не щось надзвичайне, але все-таки зазвичай ці інгредієнти використовуються окремо, а якщо з'єднати їх разом, то ви отримаєте дуже соковиті і ситні вареники. Для вечері це чудовий варіант, мої рідні вже не раз підтверджували це, і останнім часом я все частіше готую вареники з капустою і м'ясом в домашніх умовах і вам теж рекомендую їх спробувати.
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1 Склянка (холодна)
- Сіль - 1 щіпка(+ в начинку)
- Капуста квашена - 400 грам
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
Наливаємо в сковороду трохи рослинного масла, викладаємо в неї капусту і тушкуємо під кришкою до м'якості (приблизно 1-1, 5 годину).
Фарш змішуємо з подрібненим луком, солимо і перчимо його. Як тільки капуста приготується і трохи охолоне, з'єднуємо її з фаршем і ретельно все перемішуємо. Начинка готова.
Для тесту просіюємо в миску борошно, додаємо воду, яйце і сіль. Перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо густе і еластичне тісто.
Тепер розгортаємо готове тісто в тонкий пласт.
І вирізаємо з нього кружечки.
В середину кожного кружечка кладемо начинку, з'єднуємо краї тіста і формуємо вареник.
Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь. Як тільки вода закипить, солимо її і викладаємо в неї вареники, варимо їх протягом 5 хвилин після того, як вони спливуть. Подаємо вареники зі сметаною, смачного!