Рецепт Вареники з капустою і картоплею фото

Вареники з капустою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Вареники

Хтось любить їсти вареники з картоплею, а хтось з капустою, ну а щоб догодити всім без винятку можна приготувати їх і з тим, і з тим, а далі нехай кожен сам вибирає собі начинку за смаком.

Якщо ви хочете приготувати для своїх рідних щось дійсно смачне, то тут потрібно пускати в хід традиційні слов'янські рецепти, ну а я допоможу вам з цим і розповім, як зробити вареники з капустою і картоплею. Відмінне блюдо, яке найчастіше приписують української традиційної кухні, але насправді воно широко поширене в усіх країнах СНД, тому для будь-якого з нас воно рідне і в його смаку відчувається справжній домашній затишок і тепло. І хоча приготування вареників з капустою і картоплею в домашніх умовах це завдання не з легких, але все ж воно того варте, адже зліплені своїми руками вареники навіть і порівнювати не варто з магазинної розмазень, так що запасаємося терпінням і приступаємо до справи.

  • Капуста квашена - 300-400 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 400 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
вареники з капустою і картоплею - фото крок 1
Більшу частину борошна просіваємо через сито в глибоку миску, додаємо воду, молоко, сіль за смаком і яйце, ретельно все перемішуємо.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 2
Борошно, що залишилося висипаємо на стіл, викладаємо на нього тісто і продовжуємо його замішувати вручну. Готове тісто накриваємо чистим рушником і залишаємо на пів годинки.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 3
Поки тісто підходить, ми чистимо і нарізаємо невеликими кубиками ріпчасту цибулю.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 4
У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 5
Лук перекладаємо в тарілочку, а на сковороду викладаємо нарізану капусту, її так само смажимо до золотистого кольору.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 6
Картоплю чистимо і відварюємо до повної готовності, подрібнюємо його в пюре, додаємо обсмажену цибулю, мелений перець і сіль, перемішуємо начинку.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 7
Тепер обидві начинки для наших вареників готові, можна йти далі.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 8
Поділяємо тісто на дві рівні частини, викладаємо першу на присипаний борошном стіл і розгортаємо її в тонкий пласт, вирізаємо з тіста за допомогою склянки невеликі кружечки.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 9
В середину кожного кола кладемо начинку з капусти, з'єднуємо краї тіста і загортаємо їх жгутиком.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 10
Розкачуємо другу част тесту, вирізаємо з неї кружечки і кладемо в середину начинку з картоплі.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 11
Вареники з картоплею можна зліпити іншим способом, щоб потім відрізнити в якому варенику яка начинка.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 12
Тепер нам залишається тільки зварити то, що ми наліпили, на це знадобитися приблизно хвилин 10.
вареники з капустою і картоплею - фото крок 13
І подати вареники до столу, можна зі сметаною, можна зі шкварками. Смачного!

Схожі рецепти