Вареники з картоплею і квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Квашену капусту можна використовувати не тільки для закуски, на її основі можна зробити смачний салат, перші страви, гарнір. А я розповім, як приготувати вареники з картоплею і квашеною капустою.
Капусту можете заквасити перед приготуванням або використовувати ту, що у вас давно стоїть. Сьогодні будемо використовувати капусту для приготування начинки для вареників. Можна змішати капусту з м'ясним фаршем або з іншими овочами.
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Квашена капуста - 400 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
1. Очистіть картоплю і наріжте її кружечками, потім залийте водою і відправте на вогонь, приправити сіллю і відкриває Readiness.
2. Злийте воду з відвареної картоплі, додайте до нього промиту і подрібнену квашену капусту, оливкова олія (1 столову ложку), сіль і чорний мелений перець за смаком.
3. Перемішайте гарненько начинку, накрийте її кришкою або плівкою і відставте в сторону.
4. У миску просійте борошно, додайте ціле яйце і курячий жовток, а також сметану, розпушувач, сіль.
5. Змішайте всі інгредієнти і замісити тісто, залиште його на 5-10 хвилин.
6. Розділити тісто на частини, кожну розкачати в тонкий пласт.
7. За допомогою формочок або звичайного склянки виріжте кола.
8. У центр кожного покладіть по 1 їдальні або чайній ложці начинки, щоб зручно було скріплювати краю.
9. Ретельно защіпніте все краю, щоб в процесі варіння начинка не випала. Відваріть вареники в підсоленій воді до готовності.
10. Очистіть цибулю і обсмажте його на розпеченій сковороді з залишилася ложкою оливкової олії.
11. Перемішайте вареники з підсмаженою цибулею і відразу подавайте до столу.