Вареники з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з квашеною капустою готуються на основі заварного тесту. Начинка для них може бути будь-яка на ваш смак: картопляне пюре, картопля з печінкою, картопля з грибами і будь-яка солодка.
Вареники можна готувати з різними начинками. В даному випадку це обсмажена з цибулею і томатом квашена капуста. Такий варіант вареників виходить дуже незвичайним, а смакові якості потішать навіть гурманів. Квашену капусту обов'язково потрібно обсмажити з цибулею і томатною пастою. Тісто я готую на гарячій воді (майже окріп). Мені такий варіант тесту теж дуже подобається, готові вареники добре варяться, тісто не розлазиться і виходить дуже еластичним (що добре для ліплення).
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложок
- Квашена капуста - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 30 грам
- Саха - 1 чайних ложок
1. Якщо ви ще не пробували вареники з квашеною капустою, ви багато втратили. Дуже раджу приготувати їх за цим рецептом. Кількість квашеної капусти визначайте за кількістю тесту.
2. Наріжте капусту, щоб її зручніше було потім їсти.
3. А тим часом обсмажте дрібно нашатковану цибулю (1шт.). Коли цибуля стане золотистим, до нього можна відправляти капусту.
4. Смажте 2 хвилини при постійному помішуванні, а потім додайте томатну пасту і смажте ще хвилину. Додайте 100мл води, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Потомити "начинку" доти, поки не випарується волога. Начинка не повинна бути занадто сухий.
5. Тепер потрібно замісити тісто: нагрійте воду до температури 65-70 градусів, додайте сіль і борошно. Швидко замісіть еластичне тісто. Залиште його на 20 хвилин, але обов'язково накрийте, щоб тісто не обвітрилося.
6. Ліпити вареники можна так, як вам зручніше. Я роблю це без спеціальних пристосувань, вручну. Поділяю тісто на "ковбаски", після чого нарізаю з них невеликі частини.
7. Розкочую кожну частину і викладаю в середину начинку. Потім скріплюю звичним способом, красиво формуючи краю.
8. Поки ліпляться вареники поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння воду. Підсолити трохи її і Відведіть туди вареники. Тим часом потрібно ще підсмажити цибулю.
9. Я це роблю на рослинному "пахучому" маслі. Таким цибулькою я завжди поливаю готові вареники, смак просто дивовижний.
10. Ось такими красивими вареники виходять в готовому вигляді!