Рецепт Вареники з квашеною капустою фото

Вареники з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Овочі , Капуста , Квашена капуста
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вареники з квашеною капустою готуються на основі заварного тесту. Начинка для них може бути будь-яка на ваш смак: картопляне пюре, картопля з печінкою, картопля з грибами і будь-яка солодка.

Опис приготування:

Вареники можна готувати з різними начинками. В даному випадку це обсмажена з цибулею і томатом квашена капуста. Такий варіант вареників виходить дуже незвичайним, а смакові якості потішать навіть гурманів. Квашену капусту обов'язково потрібно обсмажити з цибулею і томатною пастою. Тісто я готую на гарячій воді (майже окріп). Мені такий варіант тесту теж дуже подобається, готові вареники добре варяться, тісто не розлазиться і виходить дуже еластичним (що добре для ліплення).

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложок
  • Квашена капуста - 300 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Томатна паста - 30 грам
  • Саха - 1 чайних ложок
вареники з квашеною капустою - фото крок 1
1. Якщо ви ще не пробували вареники з квашеною капустою, ви багато втратили. Дуже раджу приготувати їх за цим рецептом. Кількість квашеної капусти визначайте за кількістю тесту.
вареники з квашеною капустою - фото крок 2
2. Наріжте капусту, щоб її зручніше було потім їсти.
вареники з квашеною капустою - фото крок 3
3. А тим часом обсмажте дрібно нашатковану цибулю (1шт.). Коли цибуля стане золотистим, до нього можна відправляти капусту.
вареники з квашеною капустою - фото крок 4
4. Смажте 2 хвилини при постійному помішуванні, а потім додайте томатну пасту і смажте ще хвилину. Додайте 100мл води, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Потомити"начинку" доти, поки не випарується волога. Начинка не повинна бути занадто сухий.
вареники з квашеною капустою - фото крок 5
5. Тепер потрібно замісити тісто: нагрійте воду до температури 65-70 градусів, додайте сіль і борошно. Швидко замісіть еластичне тісто. Залиште його на 20 хвилин, але обов'язково накрийте, щоб тісто не обвітрилося.
вареники з квашеною капустою - фото крок 6
6. Ліпити вареники можна так, як вам зручніше. Я роблю це без спеціальних пристосувань, вручну. Поділяю тісто на"ковбаски" , після чого нарізаю з них невеликі частини.
вареники з квашеною капустою - фото крок 7
7. Розкочую кожну частину і викладаю в середину начинку. Потім скріплюю звичним способом, красиво формуючи краю.
вареники з квашеною капустою - фото крок 8
8. Поки ліпляться вареники поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння воду. Підсолити трохи її і Відведіть туди вареники. Тим часом потрібно ще підсмажити цибулю.
вареники з квашеною капустою - фото крок 9
9. Я це роблю на рослинному"пахучому" маслі. Таким цибулькою я завжди поливаю готові вареники, смак просто дивовижний.
вареники з квашеною капустою - фото крок 10
10. Ось такими красивими вареники виходять в готовому вигляді!

Схожі рецепти