Вареники з смаженими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Вареники - це безсумнівна родзинка української кухні. Варіантів начинки існує чимало, але всі вони дійсно чудові. Хочете навчитися робити ідеальні варенички? запам'ятовуйте рецепт!
Опис приготування:
Незважаючи на те, що процес займає чимало часу, він зовсім нескладний. Я покажу, як приготувати вареники з смаженими грибами і картоплею. Ця класична начинка, з якої дуже зручно працювати. З покроковими фотографіями кожного процесу ви сміливо можете приступати, навіть якщо ніколи до цього не ліпили їх самостійно. Я рекомендую відразу робити побільше, щоб заморозити варенички про запас. Тоді у вас завжди буде заготовка для обіду або вечері на швидку руку.
- Молоко - 350 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 900 грам (приблизно)
- Картопля - 5-6 штук
- Гриби - 450-500 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Насамперед займемося тестом. У каструльці з'єднайте молоко і рослинне масло. Додайте трохи солі і поставте на вогонь.
2. Постійно помішуйте, поки не закипить.
3. Зніміть з вогню і всипте трохи борошна.
4. Ретельно перемішайте і поступово додайте решту борошна.
5. Після перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішують тісто руками не менше 7-10 хвилин, щоб воно було м'яким.
6. Коли тісто буде готове, залиште його"відпочивати" , накривши рушником або харчовою плівкою.
7. Паралельно з тестом поставте варитися картопля.
8. Остудіть його трохи, очистіть і викладіть в мисочку.
9. На сковороді розігрійте олію і обсмажте до легкого золотистого кольору подрібнену цибулю.
10. Викладіть до цибулі нарізані грибочки. На середньому вогні, помішуючи, смажте до готовності. Не забудьте посолити і поперчити.
11. Поки смажаться гриби, розімніть картоплю на пюре.
12. Викладіть гриби з цибулею.
13. Ретельно перемішайте. За смаком можна додати ще солі або перцю. Усе, начинка готова.
14. На робочому столі розкачайте невеликий шматочок тесту тонким шаром. Виріжте кружечки.
15. У центр помістіть начинку.
16. І akkuratno кінець палиці.
17. Ось такі апетитні і смачні варенички виходять. Щоб заморозити, викладіть їх на присипану борошном тарілку або рознос.
18. Варіть вареники в підсоленій воді.
19. Для щойно зліплених вареників досить 5 хвилин після закипання. Подавати до столу їх можна з вершковим маслом, смаженою цибулею або сметаною, наприклад.
Смачного!
Смачного!