Вареники з смаженими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - це безсумнівна родзинка української кухні. Варіантів начинки існує чимало, але всі вони дійсно чудові. Хочете навчитися робити ідеальні варенички? запам'ятовуйте рецепт!
Незважаючи на те, що процес займає чимало часу, він зовсім нескладний. Я покажу, як приготувати вареники з смаженими грибами і картоплею. Ця класична начинка, з якої дуже зручно працювати. З покроковими фотографіями кожного процесу ви сміливо можете приступати, навіть якщо ніколи до цього не ліпили їх самостійно. Я рекомендую відразу робити побільше, щоб заморозити варенички про запас. Тоді у вас завжди буде заготовка для обіду або вечері на швидку руку.
- Молоко - 350 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 900 грам (приблизно)
- Картопля - 5-6 штук
- Гриби - 450-500 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Насамперед займемося тестом. У каструльці з'єднайте молоко і рослинне масло. Додайте трохи солі і поставте на вогонь.
2. Постійно помішуйте, поки не закипить.
3. Зніміть з вогню і всипте трохи борошна.
4. Ретельно перемішайте і поступово додайте решту борошна.
5. Після перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішують тісто руками не менше 7-10 хвилин, щоб воно було м'яким.
6. Коли тісто буде готове, залиште його "відпочивати", накривши рушником або харчовою плівкою.
7. Паралельно з тестом поставте варитися картопля.
8. Остудіть його трохи, очистіть і викладіть в мисочку.
9. На сковороді розігрійте олію і обсмажте до легкого золотистого кольору подрібнену цибулю.
10. Викладіть до цибулі нарізані грибочки. На середньому вогні, помішуючи, смажте до готовності. Не забудьте посолити і поперчити.
11. Поки смажаться гриби, розімніть картоплю на пюре.
12. Викладіть гриби з цибулею.
13. Ретельно перемішайте. За смаком можна додати ще солі або перцю. Усе, начинка готова.
14. На робочому столі розкачайте невеликий шматочок тесту тонким шаром. Виріжте кружечки.
15. У центр помістіть начинку.
16. І akkuratno кінець палиці.
17. Ось такі апетитні і смачні варенички виходять. Щоб заморозити, викладіть їх на присипану борошном тарілку або рознос.
18. Варіть вареники в підсоленій воді.
19. Для щойно зліплених вареників досить 5 хвилин після закипання. Подавати до столу їх можна з вершковим маслом, смаженою цибулею або сметаною, наприклад.
Смачного!
Смачного!