Ванільні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Коли я вирішила дізнатися рецепт, як приготувати ванільні булочки, то відразу згадала дитинство. Саме в цей період життя ця випічка просто зводила з розуму. Завжди хотілося її є і є.
Що мені ще подобається в цьому рецепті так це те, що вироби готуються дуже легко. Головне - замісити тісто і дати йому настоятися потрібний час. Інакше випічка не буде достатньо пишна і м'яка. Інгредієнтів потрібно трохи. Загалом, все просто і зрозуміло. Чи впорається будь-який новачок в пекарському справі.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 25 грам
- Цукор - 90 грам
- Яйце - 1 штука
- Маргарин - 50 грам
- Борошно - 4 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Кунжут - 1 Чайна ложка
Нагрейте молоко до 40 градусів. Потім розчиніть в ньому дріжджі, цукор і сіль. Білок від яйця додайте до молочної суміші. Все перемішайте.
Просійте борошно і потроху вводите в неї нашу молочну суміш, постійно помішуючи. Всипте ванілін. Починайте місити тісто.
Розтопіть маргарин. Влийте в нього рослинне масло. Полийте цією рідиною тісто, продовжуючи його замішувати. Месія про 10 хвилин.
Готове тісто покладіть в глибоку миску. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на 2 годину.
Після цього часу тісто має збільшитися в 2 рази. Пам'ятайте його руками. Розділіть на порційні частини і залиште їх на 20 хвилин в теплі.
Тим часом розігрійте духовку до 185 градусів. Підготуйте форму для випічки, намазав її рослинним маслом.
Приготуйте суміш для обмазування майбутніх булочок. У залишився жовток додайте 1 ст. Ложку молока і розмішайте. Тепер уже "розповніле" тісто намажте желтковой сумішшю і посипте цукром з кунжутом.
Готуйте протягом 35 хвилин. Їжте булочки з молоком!