Рецепт Ванільні пончики на сметані фото

Ванільні пончики на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Низькокалорійні
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 45 хв.

Ароматні, пишні і м'які пончики з ваніллю, спечені в духовці, мають досить низьку калорійність і дивовижний смак. Порадуйте близьких чудовою випічкою, адже це зовсім нескладно!

Опис приготування:

Варіант приготування пончиків в духовці є чудовою альтернативою обсмажування у фритюрі. Але при бажанні з такого тесту можна приготувати пончики стандартним способом.

  • Крем - 200 грам (жирністю 15-20%)
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (з натуральної ваніллю)
  • Цукровий пісок - 50 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Яйця курячі - 1 штука
ванільні пончики на сметані - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. При відсутності ванільного цукру з натуральної ваніллю можна використовувати звичайний.
ванільні пончики на сметані - фото крок 2
З'єднайте в мисці яйце, цукор і ванільний цукор, злегка збийте суміш, додайте сметану і перемішайте.
ванільні пончики на сметані - фото крок 3
Окремо змішайте борошно і розпушувач, поступово всипте в рідку суміш при просіюванні.
ванільні пончики на сметані - фото крок 4
Змішайте інгредієнти ложкою, а потім замісіть руками м'яке тісто. Тісто виходить досить ніжним і злегка липнуче до рук, тому враховуйте, що для подальшої роботи з ним може знадобитися додаткова кількість борошна (50-70 грам).
ванільні пончики на сметані - фото крок 5
Розкачайте тісто на робочій поверхні, присипаної борошном. Його товщина повинна становити приблизно 1 см. Виріжте з тіста кола склянкою, попередньо занурюючи його в борошно. Зробіть в кожному гуртку отвір по центру за допомогою ємності з маленьким діаметром або кришки від пляшки.
ванільні пончики на сметані - фото крок 6
Випікайте пончики при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. За цей час вони повинні добре піднятися і підрум'янитися. Подавайте ванільні пончики на сметані, посипавши їх цукровою пудрою.

Схожі рецепти