Ванільні пончики на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, пишні і м'які пончики з ваніллю, спечені в духовці, мають досить низьку калорійність і дивовижний смак. Порадуйте близьких чудовою випічкою, адже це зовсім нескладно!
Варіант приготування пончиків в духовці є чудовою альтернативою обсмажування у фритюрі. Але при бажанні з такого тесту можна приготувати пончики стандартним способом.
- Крем - 200 грам (жирністю 15-20%)
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (з натуральної ваніллю)
- Цукровий пісок - 50 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйця курячі - 1 штука
Підготуйте зазначені інгредієнти. При відсутності ванільного цукру з натуральної ваніллю можна використовувати звичайний.
З'єднайте в мисці яйце, цукор і ванільний цукор, злегка збийте суміш, додайте сметану і перемішайте.
Окремо змішайте борошно і розпушувач, поступово всипте в рідку суміш при просіюванні.
Змішайте інгредієнти ложкою, а потім замісіть руками м'яке тісто. Тісто виходить досить ніжним і злегка липнуче до рук, тому враховуйте, що для подальшої роботи з ним може знадобитися додаткова кількість борошна (50-70 грам).
Розкачайте тісто на робочій поверхні, присипаної борошном. Його товщина повинна становити приблизно 1 см. Виріжте з тіста кола склянкою, попередньо занурюючи його в борошно. Зробіть в кожному гуртку отвір по центру за допомогою ємності з маленьким діаметром або кришки від пляшки.
Випікайте пончики при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. За цей час вони повинні добре піднятися і підрум'янитися. Подавайте ванільні пончики на сметані, посипавши їх цукровою пудрою.