Ванільні мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Маффіни - це випічка, яка скрасить чаювання і виручить, якщо мало часу на приготування десерту. У запропонованому рецепті робиться акцент на добавку у вигляді натуральної ванілі. Виходить смачно!
Щоб маффіни дійсно вийшли з яскраво вираженим ванільним ароматом і смаком, обов'язково повністю охолодіть молоко, в ідеалі дати настоятися додатково ще 1 час. Але це за бажанням.
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - 1 штука (натуральна, стручок)
- Яйце - 2 штуки
Приготуйте необхідні інгредієнти.
В сотейник налейте молоко. Покладіть ванільний стручок, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закрийте кришкою і охолодіть разом з ваніллю.
Коли молоко охолоне, дістаньте стручок ванілі, розріжте його, витягніть вміст за допомогою ножа і додайте в молоко. Розмішайте.
У чаші збийте яйця з цукром і дрібкою солі.
Окремо, в чаші, змішайте борошно, розпушувач.
Змішайте збиті яйця з цукром, з борошном і олією.
Додайте молоко з ваніллю і добре змішайте з допомогою міксера.
Увімкніть духовку на 200 градусів.
Розлийте тісто в підготовлені формочки для маффінів. Поставте в розігріту духовку випікатися на 20 хвилин.
Розлийте тісто в підготовлені формочки для маффінів. Поставте в розігріту духовку випікатися на 20 хвилин.
З плином часу дістаньте готові маффіни.
Прохолодний.
Смачного!