VAK Beles
(покроковий рецепт з фото)
М'які і апетитні пиріжки Вак белеш готуються дуже просто. Соковита начинка, смачне і хрустке тісто - ось запорука успіху цих чудових пиріжків! Спробуйте!
Це практично класичний рецепт приготування Вак белеш. Татарські пиріжки з м'ясною начинкою виходять дуже ситними, ароматними і прекрасно втаязикють голод. Пиріжки можна з'їсти на полуденок або взяти з собою на роботу, Вак белеш добре зберігає свою форму і не забруднює руки. Хай щастить!
- Яйце - 1 штука
- Молоко кисле - 0, 5 склянки
- Маргарин розтоплений - 100 грам
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Баранина - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Розморожуємо м'ясо і подрібнюємо в м'ясорубці, потім змішуємо з порізаною цибулею і картоплею. Сіль і перець за смаком.
Робимо тісто. У миску вливаємо яйце, додаємо сіль і молоко.
Додаємо склянку борошна, перемішуємо.
Вливаємо розтоплений маргарин.
Додаємо решту борошна і соду, замішуємо тісто.
Розділити тісто 16 частин. 8 - великих і 8 - маленьких.
Розкачуємо круглящі в коржі. В середину великого шматка тесту кладемо 1 ст.Л. Начинки.
Зверху накриваємо маленьким шматочком і защипуємо краю.
Викладаємо вак белеш на деко, застелений папером для випічки. Відправляємо в духовку на 1 час, температура 200 градусів.
Смачного!