Рецепт Узбецький плов з яловичиною фото

Узбецький плов з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати узбецький плов з яловичиною. Звичайно, багато хто буде сперечатися про м'ясо в цій страві, але у всіх різні смаки і гаманець, тому рівняти на себе.

У узбецький плов можна покласти сухофрукти (родзинки і курагу), а також гайки, тоді плов набуває зовсім незвичайний східний смак.

Плов дуже зручний для приготування, т.К. Його зазвичай вистачає на кілька днів, а плов, який постояв хоча б добу, буває навіть смачніше, ніж свіжоприготований. До плову подавайте салат зі свіжих овочів і свіжу зелень.

Смачного!

  • Говяжья грудинка - 1 кілограм
  • Морква - 200 грам
  • Барбарис - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 200 грам
  • Мал - 300 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Рослинна олія - 200 мілілітрів
  • Часник - 100 грам
  • Приправа для плову - - За смаком
1
М'ясо помийте, наріжте шматочками і очистіть від плівок. Хрящі і кістки не викидайте, вони відмінно підійдуть для наваристого бульйону.
2
Часник очистіть від лушпиння, також почистіть цибулю і моркву.
3
Цибуля наріжте півкільцями, а морква тонкою соломкою.
4
Попередньо розжарите в казані або каструлі масло, опустіть туди цибулю, смажте до коричневого кольору.
5
Додайте м'ясо і продовжуйте смажити на сильному вогні, поки воно не зарум'яниться. Далі покладіть сіль, барбарис, приправу для плову і все перемішайте.
6
Потім додайте моркву і смажте 5 хвилин. Вогонь досі не зменшуємо!
7
Наливаємо в казан склянку окропу і тушкуємо під кришкою близько 1, 5 годин, поки м'ясо не стане м'яким.
8
Додайте в м'ясо рис, залийте його склянкою кип'яченої води і варіть до тих пір, поки рис не вбере верхній шар води. Потім покладіть головку часнику (без лушпиння) в центр рису. Накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні до готовності рису (або поки вся вода не вбереться).

Схожі рецепти