Čukur
(покроковий рецепт з фото)
Любителям пробувати всяку смакоту з різних кухонь світу розповім, як приготувати Чукур. Ви ще не чули про ці диво-трикутнички? Тоді запам'ятовуйте рецепт.
Чукур в домашніх умовах повторити зовсім нескладно. Основні інгредієнти прості і доступні: куряче філе, пшоно і житнє борошно. Вже через півтори-дві години на вашій кухні з'являться апетитні і ситні пиріжки, які чудово підійдуть для частування гостей, перекусу на роботі або на природі.
- Борошно житнє - 300 грам(+ пшеничне)
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 0.5 склянки
- Пшоно - 0.5 склянки
- Молоко - 0.5 склянки
- Куряча грудка - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед в невеликій мисочці розтопіть вершкове масло. Додайте щіпку солі, дайте маслу трохи охолонути. Потім вбийте туди яйце, як слід все перемішайте.
2. Викладіть сметану, збийте. Всипте житнє борошно, а потім для досягнення потрібної консистенції додайте ще просіяне борошно.
3. Тісто не повинно бути занадто тугим, так що з борошном потрібно обережно. Скачайте з нього кульку, викладіть його в поліетиленовий пакет. Покладіть в холодильник приблизно на півгодини.
4. Цей час можна витратити на приготування начинки. Відваріть куряче філе до готовності, трохи остудіть і подрібніть.
5. На молоці зваріть пшоняну кашу з дрібкою солі і цукру. Ще один варіант, як зробити Чукур, - це використовувати пластівці швидкого приготування.
6. Очистіть і поріжте цибулину, обсмажте на середньому вогні. Викладіть на сковороду подрібнене філе, смажте пару хвилин. Додайте сіль і перець за смаком, при бажанні можете нарізати щіпку свіжої зелені.
7. З'єднайте з пшоняною кашею, як слід все перемішайте. От і все, начинка готова.
8. Розкачайте тісто на робочій поверхні, присипаної борошном. Наріжте його середніми трикутниками, в центр яких викладіть ложку начинки. Akkuratno кінець палиці, залишаючи невелику дірочку зверху.
9. Деко змастіть трохи рослинним маслом, викладіть на нього готові трикутнички. Випікати Чукур в домашніх умовах потрібно при температурі близько 190 градусів до рум'яної скоринки. Потім трохи остудіть - і можна пробувати.