Український борщ в хлібі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати "український" борщ в хлібі. Справжній борщ повинен бути густим і наваристим, з квасолею, на м'ясному бульйоні, заправлений сметаною і зеленню.
Для борщу багато господинь використовують грудинку, але таке м'ясо жірновато для мене, я беру ребра яловичі або телячі. Їх плюс в порівняно малій жирності при оптимальному співвідношенні корисних речовин. Високі поживні властивості, прозорий наваристий бульйон, все це робить їх ідеальними для приготування борщу. Давайте дивитися рецепт?
- Телячі ребра - 400 грам
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Томатний сік - 300 мілілітрів
- Капуста - 600 грам
- Буряк - 1 штука (середня)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Спеції для бульйону - За смаком (лавровий лист і перець горошком)
- Крем - За смаком (для подачі)
- Хліб круглий - За смаком (для подачі)
- Вода - 3 L (для варіння борщу)
- Рослинна олія або смалець - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
- Зелень - За смаком
1. Спочатку потрібно зварити бульйон для борщу і квасоля. Квасоля переберіть, промийте добре і замочіть в холодній воді на 2 годину. Після чого злийте воду, залийте чистою водою і зваріть квасоля до готовності. Час індивідуально, пробуйте. Для м'ясного бульйону я беру зазвичай реберця, яловичі або телячі. Вимийте їх, покладіть в каструлю, залийте водою і варіть 2 годину. Для 15 хвилин додайте лавровий лист і перець горошком. З готового бульйону приберіть спеції. Не забувайте знімати пінку.
2. Коли бульйон і квасолю будуть готові, підготуйте овочі. Все вимийте, очистіть, наріжте і наріжте.
3. На рослинному маслі або смальці обсмажте овочі: буряк, морква, цибуля, перець.
4. До обсмаженою овочам додайте томатний сік, протушкувати. Якщо сік дуже кислий, можна додати трохи цукру. Якщо недостатньо кислий, то додайте ложку оцту.
5. У м'ясний бульйон покладіть картоплю, капусту, варите 15 хвилин.
6. Додайте в борщ смажені овочі з томатом, квасоля, сушений або свіжий кріп. Проваріть ще 5-10 хвилин.
7. Борщ готовий! Йому потрібно настоятися години 2.
8. У хлібі обережно виріжте по центру отвір, видаліть м'якоть. Змастіть білком всередині і підсушіть в духовці.
9. Залийте хліб borщom, покладіть ложку сметани, рубаний лук або кріп. Пробуйте!
10. Смачного!