Угорське лечо «Глобус»
(покроковий рецепт з фото)
Смачне лечо з Угорщини, яке раніше продавалося в банках на полицях магазинів, ви можете створити і в домашніх умовах з підручних продуктів. Заготівля вийде такий же ароматної і смачної!
Набір інгредієнтів вказано на три 0, 5 л ємності. Відому в усьому світі заготовку зовсім не важко приготувати і на своїй кухні, наприклад - лечо "глобус"! головне - вибрати м'ясисті і соковиті помідори, великі барвисті перці і приправити все прянощами і спеціями. Баночку з такою заготівлею можна подати як соус або як салат до будь-якого гарніру або до м'яса.
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський червоний - 0, 8 кілограма (сорти "паприка" )
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошок - 15 штук
Підготуйте зазначені продукти.
Помідори промийте у воді, розріжте навпіл і виріжте зелені сердцевінкі. Натріть на тертці в глибоку ємність, шкірку видаліть.
Перці очистіть від насіння, промийте у воді і наріжте великими шматочками.
Вилийте в казан або каструлю з антипригарним дном томатний сік, помістіть на плиту і тушкуйте близько 20 хвилин. Потім викладіть перцеву нарізку.
Всипте сіль і цукровий пісок, горошини чорного перцю і лаврове листя. Влийте рослинне масло і оцет. Тушіте про 20 хвилин на плиті, на помірному нагріванні, накривши ємність кришкою.
Коли перець віддасть томатному соку аромат, але залишиться ще щільним, простерилизуйте банки і кришки будь-яким зручним для вас чином.
Викладіть лечо в банки до верху.
Відразу ж закрутіть банки гарячими кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації.
Залиште остигати при кімнатній температурі, а після перенесіть в комору або підвал.