Рецепт Домашнє лечо фото

Домашнє лечо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

В один ряд з консервованими помідорами, огірками, томатними соусами і аджикою можна сміливо поставити домашнє лечо. Розповім рецепт смачної зимової заготовки - лечо.

Опис приготування:

Мінімум консервантів і ароматизаторів, тільки натуральні продукти - ось секрет смачної домашньої заготовки! Можна їсти його відразу після приготування з м'ясом, рибою або хлібом, а можна розлити по стерилізованим банкам і закрити на зиму. Ваші домашні із задоволенням з'їдять баночку такого лечо.

  • Перець - 1 кілограм
  • Помідори - 1, 5 кілограма
  • Морквина - 500 грам
  • Цибулина - 200 грам
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет столовий - 1 Ст. Ложка
домашнє лечо - фото крок 1
1. Вимийте томати і викладіть їх на стіл. У каструлі закип'ятити воду і вимкніть вогонь, помістіть помідори в киплячу воду на 1-2 хвилини.
домашнє лечо - фото крок 2
2. Акуратно зніміть шкірку, розріжте помідори навпіл і видаліть хвостики. Вимийте перці, видаліть насіння.
домашнє лечо - фото крок 3
3. Очистіть моркву і натріть її на крупній тертці, очистіть цибулю і подрібніть його.
домашнє лечо - фото крок 4
4. У каструлі розігрійте олію, викладіть моркву, додайте до неї цибулю і обсмажте пару хвилин. Наріжте дрібно томати і додайте їх до моркви і цибулі, посоліть і всипте цукор. Тушіте про 10-15 хвилин.
домашнє лечо - фото крок 5
5. Наріжте перець невеликими шматочками і додайте його в каструлю до решти інгредієнтів, тушкуйте після закипання на слабкому вогні 50-60 хвилин.
домашнє лечо - фото крок 6
6. В самому кінці додайте столовий оцет, по необхідності сіль або цукор. Накрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин.
домашнє лечо - фото крок 7
7. Домашнє лечо остудіть і подавайте або гарячим розлийте по банках і закупорьте на зиму.

Схожі рецепти