Угорська закуска з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Угорська закуска - це різновид лечо, на основі солодкого перцю. Є різні варіанти приготування, іноді, наприклад, додають баклажани. Я пропоную приготувати угорську закуску з морквою.
З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 2, 5 літра консервації. Вага овочів вказано вже в очищеному вигляді. Для красивого зовнішнього вигляду рекомендую взяти болгарський перець різного кольору. А детальніше, як приготувати угорську закуску з морквою, я розповім нижче. Виходить яскрава, ароматна і дуже смачна закуска!
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Помідори - 1, 5 кілограма
- Морква - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 200-250 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець горошком - 3-5 штук
Підготуйте всі інгредієнти.
На помідорах зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом на 10 хвилин. Потім зніміть шкірку і дрібно поріжте.
Налийте в каструлю воду, додайте помідори і доведіть до кипіння.
Морква помийте, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Перекладіть в каструлю і тушкуйте на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, часник пропустіть через прес. Перекладіть в каструлю і тушкуйте після закипання 10 хвилин.
Болгарський перець помийте, видаліть хвостики і насіння. Наріжте кубиками, перекладіть в каструлю і тушкуйте ще 10 хвилин.
Додайте сіль, цукор, чорний перець і рослинне масло. Перемішайте і тушкуйте 10 хвилин. В кінці влийте оцет і варіть під кришкою ще 2 хвилини.
Розкладіть закуску по стерилізованих банках, закрийте кришкою. Переверните, укутайте в рушник і залиште до повного охолодження.
Угорська закуска з морквою на зиму готова, смачного!