Угорська ватрушка з сиром з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Від ароматної і смачної ватрушки з листкового тіста не відязикаться ніхто з ваших домашніх. Ніжна сирна начинка і хрустке листкове тісто - це відмінне рішення для сімейної вечері або сніданку.
Якщо ви хочете порадувати своїх рідних смачною і швидкої випічкою, я розповім вам, як приготувати угорську ватрушку з сиром з листкового тіста. Тісто будемо використовувати покупне, з ним дуже зручно працювати, тільки не забудьте його вийняти з морозилки заздалегідь. Начинка з сиру вийде ніжною і не дуже щільною, але при випіканні вона не випливає. Готуємо!
- Листкове бездріжджове тісто - 500 грам
- Сир - 250 грам
- Яйце - 2 штуки (маленьких)
- Яєчні білки - 2 штуки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Насамперед витягнемо тісто з морозилки і розкладемо листи на присипаному борошном столі, нехай тісто розморожується.
У миску вибиваємо яйця і додаємо цукор.
І збиваємо яйця з цукром до посветления.
Додаємо в збиті яйця протертий сир, манку і лимонну цедру. Перемішуємо, нехай маса постоїть хвилин 10-15.
Білки збиваємо міксером в стійку піну.
І додаємо білки в настоявся сирну масу.
Акуратно, знизу вгору перемішуємо.
Розрізаємо кожен лист тіста навпіл, і вийшов квадрат можна злегка розкачати. По центру кожного квадрата розкладаємо начинку.
Міцно скріплюємо між собою куточки квадрата. Для цього їх краще злегка змастити водою, так вони будуть добре скріплюватися.
Викладаємо ватрушки на деко, застелене пергаментом. Змащуємо жовтком і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
Готові ватрушки злегка остудити, посипати цукровою пудрою.