Угорська ватрушка
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг такий смачний, що не вистачить слів, щоб передати його смак. Найкраще самому спекти і спробувати. Ділюся рецептом угорської ватрушки!
Смачна і ніжна ватрушка більше схожа на торт, ніж на звичні нам ватрушки. Рецепт приготування угорської ватрушки досить простий, а результат - как-будто ви годин 5, як мінімум, провели на кухні. Така ватрушка дуже подобається дітям - вона солодка, красива і сир в начинці практично не відчувається. Деякі поради - не беріть для заливки домашню сметану, згущене молоко повинна бути густий, ну і з приводу сиру - в ньому не повинно бути багато сироватки. А в іншому - рецепт угорської ватрушки з фото допоможе вам і підкаже. Удачі вам і смачного чаювання зі смачною ватрушки!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 500 грам
- Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, інше - в сирну начинку)
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Ванільний цукор - 2/3 чайних ложки
- Солодке згущене молоко - 200 грам
- Крем 20-25% - 3-4 Ст. Ложок
- Шоколад чорний - 150 грам
Змішуємо борошно з цукром і розпушувачем тесту. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і перетираємо все в крихту. Можна руками, а можна і картофеледавілкой.
Тепер готуємо начинку. Змішуємо сир, яйця, стакан цукру і ванільний цукор. Сир краще брати 9%. Кількість яєць залежить від їх величини і від консистенції сиру. Начинка не повинна вийти рідкої.
Приступаємо до формування ватрушки. Беремо форму діаметром 26-28 см. Вистилає дно папером для випічки і викладаємо третину олійно-борошняної суміші. Розрівнюємо.
Потім викладаємо половину сирної начинки. Розрівнюємо.
Потім чергуємо - третину олійно-борошняної начинки, що залишилася сирна начинка і верхній шар - олійно-борошняної.
Ставимо ватрушку випікатися в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах хвилин 50-60. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою.
Поки ватрушка печеться, готуємо глазур або заливку. Для цього змішуємо до однорідності сметану і згущене молоко.
Хв 5 до закінчення часу випічки ватрушки, розтопити шоколад.
Дістаємо гарячу ватрушку з духовки і заливаємо сумішшю сметани і згущеного молока.
Поверх заливки розливаємо розтоплений шоколад. Це можна робити за допомогою кондитерського мішка, а можна просто поливати тонкою цівкою з ложки.
А далі включаємо свою фантазію і починаємо або ложкою, або дерев'яною паличкою малювати візерунки з шоколаду.
Даємо ватрушки охолонути і лише потім виймаємо з форми і ставимо на решітку.