Рецепт Угорська ватрушка фото

Угорська ватрушка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Ватрушки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей пиріг такий смачний, що не вистачить слів, щоб передати його смак. Найкраще самому спекти і спробувати. Ділюся рецептом угорської ватрушки!

Опис приготування:

Смачна і ніжна ватрушка більше схожа на торт, ніж на звичні нам ватрушки. Рецепт приготування угорської ватрушки досить простий, а результат - как-будто ви годин 5, як мінімум, провели на кухні. Така ватрушка дуже подобається дітям - вона солодка, красива і сир в начинці практично не відчувається. Деякі поради - не беріть для заливки домашню сметану, згущене молоко повинна бути густий, ну і з приводу сиру - в ньому не повинно бути багато сироватки. А в іншому - рецепт угорської ватрушки з фото допоможе вам і підкаже. Удачі вам і смачного чаювання зі смачною ватрушки!

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сир - 500 грам
  • Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, інше - в сирну начинку)
  • Розпушувач для тіста - 10 грам
  • Яйця - 2-3 штук
  • Ванільний цукор - 2/3 чайних ложки
  • Солодке згущене молоко - 200 грам
  • Крем 20-25% - 3-4 Ст. Ложок
  • Шоколад чорний - 150 грам
угорська ватрушка - фото крок 1
Змішуємо борошно з цукром і розпушувачем тесту. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і перетираємо все в крихту. Можна руками, а можна і картофеледавілкой.
угорська ватрушка - фото крок 2
Тепер готуємо начинку. Змішуємо сир, яйця, стакан цукру і ванільний цукор. Сир краще брати 9%. Кількість яєць залежить від їх величини і від консистенції сиру. Начинка не повинна вийти рідкої.
угорська ватрушка - фото крок 3
Приступаємо до формування ватрушки. Беремо форму діаметром 26-28 см. Вистилає дно папером для випічки і викладаємо третину олійно-борошняної суміші. Розрівнюємо.
угорська ватрушка - фото крок 4
Потім викладаємо половину сирної начинки. Розрівнюємо.
угорська ватрушка - фото крок 5
Потім чергуємо - третину олійно-борошняної начинки, що залишилася сирна начинка і верхній шар - олійно-борошняної.
угорська ватрушка - фото крок 6
Ставимо ватрушку випікатися в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах хвилин 50-60. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою.
угорська ватрушка - фото крок 7
Поки ватрушка печеться, готуємо глазур або заливку. Для цього змішуємо до однорідності сметану і згущене молоко.
угорська ватрушка - фото крок 8
Хв 5 до закінчення часу випічки ватрушки, розтопити шоколад.
угорська ватрушка - фото крок 9
Дістаємо гарячу ватрушку з духовки і заливаємо сумішшю сметани і згущеного молока.
угорська ватрушка - фото крок 10
Поверх заливки розливаємо розтоплений шоколад. Це можна робити за допомогою кондитерського мішка, а можна просто поливати тонкою цівкою з ложки.
угорська ватрушка - фото крок 11
А далі включаємо свою фантазію і починаємо або ложкою, або дерев'яною паличкою малювати візерунки з шоколаду.
угорська ватрушка - фото крок 12
Даємо ватрушки охолонути і лише потім виймаємо з форми і ставимо на решітку.

Схожі рецепти