Угорська коржик «лангош»
(покроковий рецепт з фото)
Проста, ситна і смачна, як споконвічно селянська їжа, угорська коржик лангош готується так само легко і швидко, як і зникає зі столу. Секрет лангош в ароматному сметанно-часниковому соусі, яким рясно поливають гарячі коржі, а також тертий сир.
Тісто для лангош можна замішувати і на суміші води з молоком. Також можна робити лангош без яйця. Пробуйте і діліться враженнями!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Яйце - 1 штука (не обов'язково)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком(1 ст. L. - в тісто і для смаження)
- Крем - 400 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сир твердий - 200 грам
Ось такі продукти потрібні для приготування лангош.
Просійте борошно, змішайте її з цукром, сіллю і дріжджами. Влийте тепле молоко і додайте рослинне масло. Вбийте яйце або готуйте без нього. Швидко замісіть ніжне некруте тісто. Дайте йому підійти в обсязі в два рази.
Поки тісто підходить, змішайте сметану з тертим часником і посоліть за смаком. Натріть побільше сиру на середній терці.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на шматочки розміром з середнє яблуко.
Сформуйте коржі, наколи виделкою і смажте на розігрітій олії під кришкою на повільному вогні.
Гарячі коржі відразу ж рясно поливайте сметанним соусом і щедро посипайте сиром.
І відразу ж подавайте прямо з печі!