Тушонка з індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Давно хотіла приготувати тушонку, але зупиняло відсутність автоклава. Коли на очі потрапив рецепт приготування тушонки в духовці, я відразу вирішила спробувати. Результат дуже порадував. Ділюся!
Під час приготування тушонки варто звернути увагу на бульйон, який утворюється при гасінні. Якщо бульйон помітно Уваров, а м'ясо зменшилася в обсязі, то можна перекласти в одну баночку. Утрамбувати і потримати в духовці ще 30 хвилин. Тушонка виходить соковитою і дуже смачною!
- Індичка - 1, 1 кілограма (гомілка, філе, крила)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Чорний перець - 5 штук
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Простерилизуйте банки.
Індичку вимийте, просушіть паперовим рушником. Відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Шкіру залиште.
Перекладіть підготовлене м'ясо в глибоку чашу. Додайте сіль, перець, розламаний лавровий лист. Перемішайте.
У стерилізовані банки розкладіть м'ясо. Утрамбуйте. Я взяла 1 банку об'ємом 0, 7 літра і 1 банку об'ємом 0, 5 L.
Банку закрийте металевою кришкою, без гуязиках вкладень. Поставте банки в холодну духовку на решітку. На низ духовки поставте ємність з водою, щоб виділяється жир в процесі приготування не пригорає. Увімкніть духовку на 150 градусів. З моменту закипання тушонки засічіть 3-3, 5 годину.
Готову тушонку дістаньте з духовки. Закрийте герметичною кришкою. Переверніть на бік і в такому положенні охолодіть. Тушонку зберігайте в холодильнику або в прохолодному місці, де температура не піднімається вище +10 градусів.
Смачного!