Тушонка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тушонка - це перше, що візьме з собою в похід досвідчений турист. Блюдо ситне і добре поєднується з будь-якими продуктами. Хочете зробити самостійно? розповідаю, як приготувати тушонку в духовці.
Для приготування тушонки можна використовувати будь-яке м'ясо, найчастіше - це свинина або яловичина. Більш бюджетний варіант - це курка. Тушонку можна зберігати дуже довго і використовувати при необхідності для приготування перших страв, гарнірів і салатів. Такий спосіб приготування м'яса популярний у багатьох країнах.
- Свинина - 3, 5 кілограма
- Лавровий лист - 6 штук
- Мелений чорний перець - 2 Ст. Ложки
- Часник - 9 зубчиків
- Сіль - За смаком
1
М'ясо вимийте і обріжте весь жир, він нам не знадобиться. М'ясо наріжте невеликими шматочками.
2
У миску з м'ясом додайте сіль, чорний мелений перець, подрібнений крупно лавровий лист і зубчики часнику.
3
Помістіть м'ясо в жароміцний посуд і відправте в розігріту до 120 градусів духовку на 4 годину.
4
Простерилизуйте банки з кришками, помістіть м'ясо в банки і утрамбуйте, влийте весь утворився при гасінні жир.
5
Закупорте банки і переверніть їх, залиште до охолодження на кілька годин, а потім зберігайте в холодильнику або в погребі.