Рецепт Тушкований кальмар фото

Тушкований кальмар
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні поділюся рецептом зі світу морепродуктів. Розповім, як приготувати тушкованого кальмара в класному яскравому гострому соусі. Буду брати пасту"Харисса" , ви її можете замінити будь-який пастою з чилі.

Опис приготування:

Кальмари, приготовані в такому гострому томатно-винному соусі виходять на рідкість м'якими, соковитими і, звичайно ж, ароматними. Подавати на гарнір до них можна крупи і макаронні вироби. Якщо у вас в запасі є кальмари, обов'язково спробуйте протушкувати їх таким чином!

  • Оливкова олія - 45 мілілітрів(3 ст. Ложки)
  • Ріпчаста цибуля - 170 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Біле вино - 120 мілілітрів (сухе)
  • Кальмар - 1 кілограм (у мене тушки)
  • Томати - 800 грам (очищені від шкурок; можна брати консервовані)
  • Чебрець - 3 штуки (гілочки)
  • Маслини - 170 грам (без кісточок)
  • Паста "Харисса" - 8 мілілітрів(2 чайні ложки)
  • Лимон - 1/2 штуки (а точніше - його цедра)
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Петрушка - - За смаком
1
У великій глибокій сковороді або в сотейнику розігрійте оливкову олію.
2
Лук наріжте тонкими четвертькольцами і викладіть в масло. До нього додайте нарізані тонкими пластинками зубчики часнику.
3
Тримайте на середньому вогні, постійно помішуючи, до м'якості (але не до коричневого, близько 4-х хвилин).
4
Влийте вино і викладіть нарізаного невеликими шматочками (кільцями) кальмара. Гасіть все разом, періодично помішуючи, хвилини 3-5.
5
Помідори роздушіть рукою і викладіть до кальмарів. Туди ж викладіть чебрець і оливки. Зменшіть вогонь і, періодично помішуючи, тушкуйте кальмарів хвилин 30, до м'якості.
6
По закінченні цього часу чебрець дістаньте. Додайте пасту"Харисса" і цедру лимона. Приправити сіллю і poperčite. Перемішайте. Подавайте, прикрасивши петрушкою.

Схожі рецепти