Кальмар, тушкований в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.
Морепродукти і вершковий соус - це прекрасне поєднання, особливо якщо подати таке блюдо з рисом. Хоча мої діти поки не розуміють всієї краси цих смакових відчуттів, але вони ще доростуть.
Опис приготування:
Зараз я з вами поділюся тим, як приготувати кальмара, тушкованого в сметані. Я б будь-яку страву з м'ясом проміняла на подібне. Дуже вже люблю морепродукти. Адже вони, крім свої смакових якостей, ще й дуже корисні. Возитися довго з цим блюдом не доведеться, тут все готується елементарно.
- Кальмар - 700 грам (тушка)
- Ріпчаста цибуля - 150 грам
- Крем - 200 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Кріп - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Тушку кальмара помийте, видаліть нутрощі, шкіру і хітинову пластину, розріжте.
Лук почистіть і наріжте півкільцями. Посмажте його на сковороді з маслом до напівготовності.
Кальмари наріжте соломкою і додайте до цибулі. Тушіте 2 хвилини на середньому вогні.
Потім додайте на сковороду сметану, обидва види перцю, лавровий лист, сіль. Перемішайте і тушкуйте ще 3 хвилини.
Почистіть і подрібніть часник. Кріп помийте і дрібно наріжте. Додайте ці інгредієнти в самому кінці. Подавайте блюдо з улюбленим гарніром. Смачного!