Рецепт Тушкований фарш фото

Тушкований фарш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тушкований фарш - ще один простий, але ефективний рецепт в скарбничку домашнього кулінара. Страва, звичайно, виходить аж ніяк не гурманським, але для буденного обіду або вечері - саме те.

Опис приготування:

Важко уявити собі більш просте гаряче блюдо, ніж тушкований фарш. Приготування дуже просте - навіть мій рецепт тушкованого фаршу дуже простий, однак і його можна спростити, наприклад, замінивши вино звичайною водою. Головне - зрозуміти технологію приготування, а все інше вже можна коригувати на свій розсуд.

Отже, як приготувати тушкований фарш:

1. Цибулю і моркву чистимо, дрібно нарізаємо - цибуля кубиками, морква полуколечкамі.

2. Потім в сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому м'ясний фарш, поки він не прийме золотисто-коричневий відтінок.

3. У сковороду з обсмаженою фаршем додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо на середньому вогні ще 1-2 хвилини.

4. Потім додаємо сік половини лимона, приблизно 75 мл сухого вина (через брак можна додати просто води), краще сухого, 100 мл м'ясного бульйону (знову ж, якщо у вас його немає - можете додати воду). Все рівномірно перемішуємо і тушкуємо.

5. Солимо, перчим, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 1 час. Якщо рідина випарується - підливаємо ще. Фарш повинен гаситися в рідини, а не смажитися.

Власне, от і все - тушкований фарш готовий до вживання. Подавати рекомендую з гарніром з рису і овочів, але при бажанні можна подавати і з чим-небудь іншим.

Удачі в приготуванні!


  • Фарш - 800 грам (свинячий або яловичий)
  • Цибулина - 4 штуки
  • Морква - 250 грам
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Лимон - 12 штук
  • Сухе вино - 75 мілілітрів
Важко уявити собі більш просте гаряче блюдо, ніж тушкований фарш. Приготування дуже просте - навіть мій рецепт тушкованого фаршу дуже простий, однак і його можна спростити, наприклад, замінивши вино звичайною водою. Головне - зрозуміти технологію приготування, а все інше вже можна коригувати на свій розсуд.

Отже, як приготувати тушкований фарш:

1. Цибулю і моркву чистимо, дрібно нарізаємо - цибуля кубиками, морква полуколечкамі.

2. Потім в сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому м'ясний фарш, поки він не прийме золотисто-коричневий відтінок.

3. У сковороду з обсмаженою фаршем додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо на середньому вогні ще 1-2 хвилини.

4. Потім додаємо сік половини лимона, приблизно 75 мл сухого вина (через брак можна додати просто води), краще сухого, 100 мл м'ясного бульйону (знову ж, якщо у вас його немає - можете додати воду). Все рівномірно перемішуємо і тушкуємо.

5. Солимо, перчим, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні приблизно 1 час. Якщо рідина випарується - підливаємо ще. Фарш повинен гаситися в рідини, а не смажитися.

Власне, от і все - тушкований фарш готовий до вживання. Подавати рекомендую з гарніром з рису і овочів, але при бажанні можна подавати і з чим-небудь іншим.

Удачі в приготуванні!

Схожі рецепти