Тушковане м'ясо в помідорно-цибулевої підливі
(покроковий рецепт з фото)
Тушковане м'ясо в помідорно-цибулевої підливі - просте в приготуванні, але дуже смачне і ситне блюдо домашньої кухні. На свято блюдо таке не приготуєш, а як буденний обід або вечерю - саме те.
Тушковане м'ясо в помідорно-цибулевої підливі - досить звичайне блюдо, чомусь навіть нагадують традиційні страви в радянських їдальнях - гарнір, м'ясо, подлівной. Що, блюдо аж ніяк не святковий, проте не кожен адже день якісь новації готувати Тушковане м'ясо в помідорно-цибулевої підливі - це буденне блюдо, смачне і ситне, поживна і апетитне. Готується просто, інгредієнти прості - словом, то, що треба в буденний день.
- М'ясо (говяжья грудинка) - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Помідори у власному соку - 500 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
Складові.
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
М'ясо миємо, видаляємо все прожилки і жир, нарізаємо на невеликі шматочки стороною приблизно в 2-3 см.
Обсмажуємо цибулю до золотистого.
Додаємо м'ясо і, перемішуючи, обсмажуємо м'ясо з цибулею 5-7 хвилин. Коли м'ясо змінить колір і покриється невеликий скоринкою, робимо вогонь мінімальним, а в сковороду наливаємо воду - так, щоб повністю приховувала вміст сковороди.
Коли рідина наполовину випарується, додаємо в сковороду томати і продовжуємо тушкувати на повільному вогні.
Ще через кілька хвилин додаємо оцет і спеції. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до готовності м'яса і бажаної консистенції підливи.
Подаємо в гарячому вигляді з гарніром і овочами. Смачного.